Nieuwsbrief banner Maart LSH010

Innovation for health event LSH010 straat

Bemachtig een plekje in de Rotterdam LS&H straat en breng je organisatie onder de aandacht bij meer dan 900 sleutelspelers in het veld!

Op 15 & 16 april 2021 vindt de achtste editie van Innovation for Health online plaats met het thema Immunologie. Voor het vijfde jaar op rij zal er een Life Sciences & Health 010-stand komen die samen met de stand van Erasmus MC het Rotterdamse medisch & zorgcluster promoot. Deze stand zal nog maar het begin zijn van de straat die wij zouden willen vormen met Rotterdamse Life Sciences & Health bedrijven. Doe jij ook mee?

Vanuit de Gemeente Rotterdam kunnen we jou het volgende aanbieden:

  • 20% korting op de standkosten voor de eerste 10 aanmeldingen van een Exhibition & Partnering package
  • Vermelding van je bedrijf als onderdeel van de Rotterdamse Life Sciences & Health sectie in de conferentiegids van Innovation for Health
  • Register nu en gebruik de City of Rotterdam vouchercode om korting te krijgen op de registratie! Vouchercode: I4HGMR2020

Lees het gehele nieuwsbericht op onze website.

————————————————————————————————————————————

illustratie microfoon - interview

LSH010 Interviews

————————————————————————————————————————————

Foto Mira overkleeft en een man van Phileas FitInnovation for health event LSH010 straatlogo Phileas fit

Phileas Fit: Een vitaliteitsreis om de wereld in drie maanden

Hoe kun je als organisatie je medewerkers stimuleren om fitter te worden? Door gamifaction en blended care te combineren en gezond gedrag leuk te maken, vinden ondernemer en leefstijlcoach Mira Overkleeft-de Bruin en Tessa Kouwenhoven, bedrijfsarts en onderzoeker van het Erasmus MC. Hun gezamenlijke visie heeft geleid tot vitaliteitsprogramma Phileas Fit.

Het programma helpt bedrijven en organisaties om hun medewerkers te stimuleren fit te worden. ‘Daarbij ligt de focus op participatie van de medewerkers,’ zegt Mira. ‘Zij moeten gezond(er) gedrag als leuk ervaren en niet als een last. Want dat is het nu vaak nog, bij veel programma’s die ze vanuit hun werkgever of privé volgen. Je moet spelen en belonen in plaats van instructies geven en “vingertje wijzen”. Dat maakt het verschil.’

Lees het gehele interview met Mira Overkleeft-de Bruin op onze website.

————————————————————————————————————————————


illustratie emailmarketing

LSH010 nieuws & digitale evenementen

————————————————————————————————————————————

man geeft presentatie

Join the Innovation for Health pitch contest semi-final on 8 April and vote on your favourite start-up pitch!

The following start-up and scale-up companies will pitch during the Global Investor Forum on 18 March and maybe even during Innovation for Health on 15-16 April. The green ones are coming from the region of Rotterdam!

Start-up companies
ATRO Medical, Bilihome, Biostrand, Cybadot, Enzyre, EPIWatch, Healthplus. AI, Hy2Care, Gymstory, Immagene, Iclusion, Ligence, Momo Medical, NC Biomatrix, Pan Cancer T, Pleco Therapeutics, Prolira, RiboPro, Sublin, Vascoscope.

Scale-up companies
Cergentis, Dotter Femoral Access, GenDx, Imcyse, Laboratory Sensor-Tech, Madam Therapeutics, Nano4Imaging, Protinhi Therapeutics, Unim Ltd.

On 8 April between 15.00 – 16.00, the 9 semi-finalists of the Global Investor Forum start-up pitch contest will pitch their company to you. And you get to decide who goes to the finale on 15 April and may win the Start-up Pitch Award sponsored by AXON Lawyers.

Click here for more information.

————————————————————————————————————————————

twee ondernemende dames

Sign up for the Top 250 Scaleups 2021! – Erasmus Centre for Entrepreneurship

Do you think your company has what it takes to be in the top 250 scaleups 2021? Every year, Erasmus Centre for Entrepreneurship selects the 250 fastest-growing companies in the Netherlands. In addition to the traditional Top 10 announcement, for this lustrum edition Erasmus Centre for Entrepreneurship will also award scaleups on special categories such as sustainability, energy transition and social impact. If you think your company has what it takes to be in the Top 250 Scaleups of 2021, please sign up by the 7th of May.

Click here for more information and to sign up.

————————————————————————————————————————————

Franse vlag hangt uit in Parijs

France | Digital LSH mission & matchmaking – Task Force Health Care

Are you looking to learn how to access opportunities in the French LSH sector and connect with French distributors and key stakeholders? Then sign up for this Digital mission of Task Force Health Care taking place in the week of 13 – 15 April 2021.

After this digital mission, you will have strengthened your…

  • ..knowledge of opportunities for your specific product/service in France.
  • ..entry strategy/sales & marketing strategy for your specific product/service.
  • ..network of key opinion leaders and buyers in the French LSH sector.
  • ..approach to develop projects and/or sustainable business relationships in France.

Click here for more information and to sign up.

————————————————————————————————————————————

technologie visualisatie

Medical Delta AI for Computational Life Sciences

Nu het steeds beter lukt om de moleculaire gegevens van cellen en weefsels te ontsluiten, schept dat ook direct een nieuwe uitdaging. Want hoe vind je uit die enorme hoeveelheid data de juiste informatie voor onderzoek?

Het wetenschappelijke programma Medical Delta AI for Computational Life Sciences gebruikt AI technieken om biomedische data te ontsluiten, nieuwe kandidaat medicijnen te ontdekken, bijzondere cel afwijkingen of verbanden op te sporen en bruikbare informatie voor onderzoek te vinden. Dit opent nieuwe deuren voor wetenschappelijk onderzoek naar het menselijk lichaam en in het bijzonder de werking en ontwikkeling van nieuwe medicijnen.

Klik hier om verder te lezen.

————————————————————————————————————————————

man staat in het bos met zonsondergang

De lichtprofessor – Gijs van Soest, Erasmus MC

Naar aanleiding van zijn benoeming tot hoogleraar interviewde Amazing Erasmus Gijs van Soest, een van de Scientific Leaders van het wetenschappelijke programma Medical Delta NIMIT. Van Soest houdt zich als fysicus bezig met de verstrooiing van licht.

Als hoogleraar op de afdeling Biomedical Engineering van het Thoraxcentrum van Erasmus MC leidt hij de onderzoeksgroep ‘Invasive imaging’, waarin beeldvorming met behulp van katheters wordt onderzocht. Eerder werkte Van Soest bij het KNMI, waar hij verstoringen van de ozonlaag onderzocht door middel van de absorptie van zonlicht. Zijn kennis van hoe licht zich gedraagt, past hij nu toe in de medische technologie.

Klik hier om verder te lezen.

————————————————————————————————————————————

Ziekenhuis Maasstad

Vernieuwde hybride operatiekamer van het Maasstad Ziekenhuis is dé hightech operatiekamer van de toekomst

Patiënten van het Maasstad Ziekenhuis met ernstige vaataandoeningen worden voortaan geopereerd in een gloednieuwe hypermoderne hybride operatiekamer (OK). Dankzij ingebouwde hightech röntgenapparatuur krijgen de vaatchirurg en interventieradioloog de vaten tijdens de operatie nog nauwkeuriger in beeld. Hierdoor kan de chirurg via kleine gaatjes opereren en de ingreep ook tussentijds controleren. Dit verbetert de kwaliteit van de operaties, waardoor patiënten sneller herstellen en naar huis kunnen.

Klik hier om het gehele nieuwsbericht te lezen.

————————————————————————————————————————————

Hybride OK Franciscus Gasthuis met vaatchirug Welten ok assistent van Schie en angio laborant Louwen (Groot)

Realisatie hypermoderne hybride operatiekamer Franciscus Gasthuis

Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft de splinternieuwe hybride operatiekamer in gebruik genomen. Deze hightech hybride operatiekamer is gerealiseerd direct aan het bestaande operatiecomplex van Franciscus Gasthuis. In deze nieuwe operatiekamer kunnen 2 ingrepen in 1 ruimte worden gedaan. Gijs Welten, vaatchirurg Franciscus Gasthuis & Vlietland: ‘Stel je hebt een motorongeluk en een situatie met interne bloedingen en botbreuken, dan kunnen we hier met deze nieuwe apparatuur in één operatiekamer mee aan de slag.’

Klik hier om het gehele nieuwsbericht te lezen.

————————————————————————————————————————————

een molen en een nederlandse vlag

MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) regeling 2021

Gezonder ouder worden, voldoende schoon water, plasticvrije wateren, voldoende en gezond voedsel, een veilig Nederland om te wonen en te werken. Dat is slechts een kleine greep uit de vele maatschappelijke uitdagingen die vragen om nieuwe transities. En jij, als creatieve professional, kan daar aan bijdragen! Daarvoor kun je gebruikmaken van de MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) regeling. Deze regeling stimuleert het midden- en kleinbedrijf om te innoveren binnen vier missiethema’s. De MIT Haalbaarheid wordt naar verwachting midden april 2021 opengesteld en kent een ‘first come, first serve’ principe. Wees er dus snel bij.

Klik hier om het gehele nieuwsbericht te lezen.

————————————————————————————————————————————

Geldbriefjes

Economie Rijnmond hard geraakt door Corona

De coronapandemie heeft de economie van de Rijnmond hard geraakt. De vandaag verschenen Economische Verkenning Rotterdam 2021 zag de krimp in de regionale economie in 2020 oplopen tot 4,8%. Voor 2021 is een lichte groei (+1,1%) voorzien, maar de snelheid daarvan hangt sterk af van de lengte van de pandemie en de huidige lockdown. De steunmaatregelen van het Rijk houden veel bedrijven momenteel nog overeind en de verwachting is dat er straks een golf aan faillissementen komt. De EVR verwacht dit jaar een stijging van de werkloosheid naar 8,1%.

Klik hier om het gehele nieuwsbericht te lezen.

————————————————————————————————————————————

Maatwerkbraces

Maatwerkbraces van 5 uur naar 5 minuten werk dankzij investering in Manometric

Miljoenen mensen wereldwijd maken gebruik van een orthese of prothese. Het precies passend maken hiervan is kostbaar en tijdrovend. Het Delftse Manometric ontwikkelde een innovatieve 3D-scanner in combinatie met een geautomatiseerd 3D-printproces, waarmee het bedrijf uiterst nauwkeurige braces op maat print. En zeer snel: van vijf uur naar vijf minuten arbeid per product. Voor het versterken van het team en het opschalen van de unieke technologie ontvangt het bedrijf een kapitaalinjectie van NextGen Ventures en InnovationQuarter.

Klik hier om het gehele nieuwsbericht te lezen.

————————————————————————————————————————————


illustratie agenda

Agenda

16 maart – Rijksoverheid Horizon Europe Thematic Event: Digital, Industry and Space
18 maart – LSH010 ontbijt: De Impact van Artificial Intelligence op de Zorg
18 maart – Rijksoverheid Horizon Europe Thematic Event: Health
18 maart – Online Department webinar: Innovatie versnellen met designinnovatie en growth marketing
18 maart t/m 16 april – Pitching opportunities for young companies at Global Investor Forum and Innovation for Health – 18 March & 15-16 April 2021
22 maart t/m 27 maart – Ontdekdezorg week 2021
26 maart – NL Health~Holland Webinar | How to successfully pitch or present online?
29 maart t/m 30 maart – IntelliCuris Masterclass Aan de Slag met Artificial Intelligence in de Zorg
1 april – LSH010 café 1 April 2021 – Venture café
8 april – NL Health~Holland webinar | Maintaining a strong distributor network during the pandemic
13 april t/m 15 april – France | Digital LSH mission & matchmaking – Task Force Health Care
15 april t/m 16 april – Innovation for Health 2021
22 april – NL Health~Holland | International opportunities for Dutch Biopharma business
6 mei – LSH010 café 6 May 2021 – Venture café

Meer events? Check de agenda op de website!

————————————————————————————————————————————


illustratie emailmarketing

Nieuws te delen?

We zijn erg benieuwd naar jouw Rotterdamse verhalen! Stuur je nieuws of agenda-items naar info@lifesciencesandhealth010.nl en zorg voor meer zichtbaarheid!

Volg jij ons al via social media?

Website
Twitter
LinkedIn
Instagram

 

————————————————————————————————————————————

Logo: Rotterdam. Make. It. Happen. Gemeente Rotterdam