LSH010 ontbijt 10 december banner

LSH010 Digital Breakfast 10 december 2020

Op donderdagochtend 10 december vindt het laatste LSH010 ontbijt van het jaar plaats. Thema ‘How to finance your healthcare innovation?’. Met Menno Gravemaker van Momo Medical, Sander Holterman, onderzoeker Lectoraat ICT-innovaties in de zorg bij Windesheim Hogeschool, Berry Graveth van Best Care Solutions en Nathalie Popken van de TTO Erasmus MC!

Uiteraard brengt Caroline Giezeman ons ook weer op de hoogte van de laatste LSH010 highlights! Klik hier voor meer informatie, het programma en om je aan te melden! Ben jij slechthorend en zou je graag eens mee willen doen met het ontbijt? Stuur dan een mailtje naar info@lifesciencesandhealth010.nl – we maken deze keer in samenwerking met Speaksee het ontbijt toegankelijk voor slechthorenden!

————————————————————————————————————————————

Nathalie Popken en Carola Goosens op de foto bij het water.

Zorginnovaties sneller op de markt dankzij Zorginnovaties010

Zorginnovaties010, een programma van de GemeenteRotterdam en het ErasmusMC, helpt ondernemers met het succesvol en sneller op de markt brengen van zorginnovaties. Drijvende krachten achter Zorginnovaties010 zijn Nathalie Popken en Carola Goosens.

Carola: ‘We beoordelen of het idee interessant genoeg is voor de markt. Hoe breed kan het worden toegepast? Zijn er partijen die dit verder kunnen brengen, productietechnisch of financieel? Als dat positief is, heb je kans van slagen. Zorginnovaties010 is zo de brug naar de praktijk.’

De nieuwe website van Zorginnovaties010 wordt officieel gelanceerd tijdens het Digitale LSH010 Ontbijt op donderdag 10 december 2020.

Laat je alvast inspireren door Carola en Nathalie via onze website.

————————————————————————————————————————————

Arm reikt uit en hand houdt gloeilamp vast.

3 miljoen voor 47 goede ideeën van Rotterdammers

Voor het zesde jaar op rij steunt Rotterdam initiatiefnemers met een goed plan voor de stad. Na een uitgebreide beoordeling heeft de stadsjury van CityLab010 besloten dat 47 innovatieve initiatieven aan de slag kunnen dankzij een startbudget. Samen goed voor €3 miljoen.

De 47 initiatieven die een startbudget ontvangen zijn verwerkt in een juryrapport dat te vinden is op www.citylab010.nl. Hier staat ook het uitgebreide rapport met daarin alle scores en toelichtingen van de Stadsjury. Een greep uit de initiatieven uit de Life Sciences and Health sector:

  • TherapySelector: een App die voor Hepatitis-C patiënt specifieke informatie combineert met klinische publicaties met resultaten van behandelingen. LSH010 heeft eerder een interview gepubliceerd met bedenker Solko Schalm. Lees het interview hier.
  • Euronitrile: ontwikkelt met het Erasmus MC en de HR een biodegradeerbare medische wegwerphandschoen.

Lees het gehele nieuwsbericht op onze website.

————————————————————————————————————————————

Tekst in beeld: Gezocht: helpende handen. Beeld: twee artsen helpen elkaar met het aantrekken van medische handschoenen.

Heb jij in de zorg gewerkt? Spring tijdelijk bij!

Gezocht: helpende handen! Door de coronacrisis zijn er handen te kort in de zorg. Kom jij helpen?

Nu de druk op de zorg groter wordt, faciliteert De Rotterdamse Zorg met trots het initiatief ‘Extra handen voor de zorg’, waarin zij extra zorgpersoneel werven voor zorginstellingen in de regio en zij het vraag en aanbod aan elkaar koppelen. Daar heeft De Rotterdamse Zorg jouw hulp bij nodig!

Meld je nu aan via Extra handen voor de zorg.

————————————————————————————————————————————

Poster De Rotterdamse Zorg campagne jij bent nu nodig. Beeld: Een grote vinger die naar je wijst met foto's van tientallen mensen die ook naar je wijzen. Tekst: Onze noodkreet aan alle werkgevers: jij bent nu nodig!De Rotterdamse zorg schreeuwt om extra handen

De druk in de zorg is groot, heel groot. Simpel gezegd zijn er TE weinig handen. Daarom heeft De Rotterdamse Zorg de campagneJij bent nu nodig! gelanceerd waarin werkgevers worden opgeroepen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en medewerkers met een zorgachtergrond tijdelijk te detacheren naar de zorg.

Heb jij werknemers in dienst met een zorgdiploma? Leen hen tijdelijk uit aan de zorg. Één medewerker kan al het verschil maken. Doen we namelijk allemaal een beetje, dan kunnen we met elkaar zorgen voor een groot resultaat.

De campagne Jij bent nu nodig! sluit aan op de lopende campagne Extra handen voor de zorg waarin mensen worden opgeroepen om te komen helpen in de zorg. De campagne is een initiatief van deRotterdamseZorg (i.s.m. ROAZ en Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond) en wordt afgetrapt met een video waaraan onder meer burgemeester Aboutaleb, Diederik Gommers en Ernst Kuipers meewerkten. Ook Zilveren Kruis, Pfizer, Feyenoord, Vopak, Gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam doen mee aan de campagne en geven hun medewerkers de ruimte om tijdelijk bij te springen in de zorg.

Lees het gehele nieuwsbericht en bekijk de campagne video op onze website.

————————————————————————————————————————————

Man werkt achter computer, bij het raam, met koptelefoon op. De zon gaat net onderAanvragen nieuwe regeling training tot Digicoach stromen binnen

Sinds de opening van de regeling op 4 november 2020 gaat het hard met aanvragen voor de Training tot digicoach. Met deze nieuwe regeling kunnen zorg- en welzijnsorganisaties eigen medewerkers opleiden tot digicoach, waarna ze vervolgens collega’s verder kunnen helpen met digitale vragen. Is deze regeling wat voor jouw organisatie? Wacht niet met aanvragen!

Uit de hoeveelheid aanvragen die bij Zorg voor innoveren binnen komen, blijkt dat de regeling erg populair is. Over het algemeen kunnen per ronde 72 vouchers worden aangevraagd. In elke ronde mag een organisatie maximaal één voucher aanvragen en met deze voucher kunnen zij maximaal vier medewerkers trainen.

Klik hier voor meer informatie.

————————————————————————————————————————————

Tekst: Uniq feliciteert Kaminari MedicalKaminari Medical ontvangt UNIIQ investering voor de ontwikkeling van nieuwe hartkatheter

Kaminari Medical, ontwikkelaar van technologie van een nieuwe manier van intracoronary imaging, ontvangt een investering van € 300.000 van investeringsfonds UNIIQ voor de verdere ontwikkeling van haar beeldvormingstechnologie. Hiermee worden vernauwingen in de aderen nauwkeuriger in beeld gebracht en kunnen deze beter behandeld worden met stents. De investering werd bekendgemaakt door Hans van Leeuwen, Decaan / Vicevoorzitter Raad van Bestuur van Erasmus MC.

Tijdens hartkatheterisaties (dotteroperaties) is het belangrijk om de vernauwingen van de kransslagaderen goed in beeld te brengen om een of meerdere stents zo goed mogelijk te plaatsen. Deze vernauwingen (plaques) kunnen variëren in vorm en samenstelling. Vooral de met cholesterol en ander vetten gevulde plaques vormen een hoog risico. Kaminari Medical maakt het mogelijk om dit soort plaques goed in beeld te brengen. Dit heeft tot gevolg dat mogelijk nieuwe hartinfarcten worden voorkomen en het aantal herkatherisaties zal kunnen dalen.

Lees het gehele nieuwsbericht op onze website.

————————————————————————————————————————————

Geometrisch gebouw , met achtergrond van de luchtRotterdam zet door; blijven innoveren in de crisis

Ben jij een innovatieve ondernemer? Meld je dan aan voor een Innovatie Voucher! In deze crisistijden wil Gemeente Rotterdam innovatieve Rotterdamse ondernemers ondersteuning bieden.

De Rotterdamse economie is in transitie. De ‘nieuwe economie’ is sterk in opkomst. Dit biedt kansen voor een duurzame, energiezuinige en innovatieve stad én haven. Met werkgelegenheid en economische betekenis. Daarom werkt de Gemeente Rotterdam aan een optimaal vestigingsklimaat en helpen zij ondernemers die durven te blijven investeren in deze transitie, ook gedurende de crisis.

De Gemeente zet 100 Innovatie Vouchers in ter waarde van €2.500 per stuk. Beschikbaar voor Start-ups, Scale-Ups en Innovatief MKB die actief zijn in de Gemeente Rotterdam.

Meer informatie en een aanvraag indienen kan via de flyer onze website.

————————————————————————————————————————————

Man bekijkt machine en maakt aantekeningen op laptop..

Kabinet zet in op structurele groei Nederlandse (maak)industrie

Samen met het bedrijfsleven en kennisinstellingen gaat het kabinet gericht inzetten op groei van de Nederlandse (maak)industrie. Door extra te investeren in sleuteltechnologieën en in  groeimarkten als Life Sciences & Health (inclusief medische technologie), High Tech/ICT (halfgeleiders, fotonica, quantum, AI) en defensie & ruimtevaart-gerelateerde technologie en industrie. Maar ook door het verder stimuleren van digitalisering binnen de industrie (Smart Industry), het opleiden en ontwikkelen van personeel, verduurzaming, hergebruik van grondstoffen (circulaire maakindustrie), het verbeteren van vestigingsvoorwaarden, regionale én Europese samenwerking.

Dat staat in de Visie op de toekomst van de industrie in Nederland die staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) mede namens minister Eric Wiebes (EZK) aan de Tweede Kamer heeft aangeboden.

Lees het gehele nieuwsbericht op onze website.

————————————————————————————————————————————

Bovenlijf van arts in doktersjas, met armen over elkaar en rode stethoscoop in rechterhandMovers & shakers gezocht voor de Health Business Week 2021 ‘The New Healthcare Era’

De Health Business Week (HBW) is het grootste gezondheidsevenement in Nederland (22 februari – 5 maart 2021) waar studenten, bedrijven, opinieleiders en interessante sprekers elkaar ontmoeten, netwerken en inspireren. Met trots kunnen zij vermelden dat dit de grootste zorg gerelateerde business week van Nederland is en vieren zij in 2021 een tweede lustrum! De HBW is een initiatief van SHARE, de faculteitsvereniging van de studie Health Policy and Management van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Wilt u uw bedrijf presenteren als ‘Mover & Shaker’ in The New Healthcare Era aan de meest gemotiveerde universitaire zorgtalenten van de toekomst? In contact komen met een breed scala aan enthousiaste studenten en onderdeel zijn van de grootste zorg gerelateerde business week van Nederland?  Dan nodigt HBW u van harte uit om samen de Health Business Week 2021 tot een groot succes te maken en u als partner te verbinden aan HBW 2021! Klik hier voor meer informatie.

Geïnteresseerd? Laat iets van u horen via: chairman@healthbusinessweek.com

————————————————————————————————————————————

Agenda

Meer events? Check de agenda op de website!

Nieuws te delen?

We zijn erg benieuwd naar jouw Rotterdamse verhalen! Stuur je nieuws of agenda-items naar info@lifesciencesandhealth010.nl en zorg voor meer zichtbaarheid!

LSH010 nieuwsbrief oktober