LSH010-ecosysteem wordt gelanceerd door Barbara Kathmann, wethouder Economie, Wijken en kleine kernenLSH010 Virtual Breakfast – VR
24 september 2020

Op 24 september vond het tweede virtuele netwerkontbijt bij het innovatieve en gastvrije Spark Design & Innovation in Rotterdam plaats. Thema: Virtual Reality in de zorg. Met meer dan 140 virtuele deelnemers, demo’s en presentaties van Maasstad Ziekenhuis en Erasmus MC en pitches van diverse Virtual Reality start ups was het een zeer geslaagd ontbijt met vele leuke en leerzame momenten!

Tijdens dit ontbijt lanceerde Barbara Kathmann, wethouder Economie, Wijken en kleine kernen, het LSH010 ecosysteemdiagram. Harry Kotey, innovatiemanager bij het Maasstad Ziekenhuis, gaf een inkijkje in hoe Virtual Reality in het Maasstad ziekenhuis wordt ingezet. En vertelden Michel van Genderen en Eva Klijn hoe een behandeling in VR kan helpen bij het verwerken van psychische trauma’s bij patiënten die op de IC hebben gelegen.

Lees het volledige verslag op de LSH010 website. Het volgende event vindt op 10 december plaats.

Ter info: het volgende ontbijt wordt met behulp van Speaksee toegankelijk voor slechthorenden gemaakt. Bent u slechthorend en wilt u hier gebruik van maken? Stuur dan een mail naar info@lifesciencesandhealth010.nl

 

LSH010 nieuwsbrief oktoberSubsidieoproep: Implementatie- en opschalingscoaching (ronde 2)

Bent u een zorgorganisatie of zorginnovator en heeft u ondersteuning nodig bij een implementatie- of opschalingsvraagstuk? Dan is de subsidieregeling Implementatie- en opschalingscoaching iets voor u! Ronde 2 is nu geopend. Alle voorwaarden om in te dienen leest u terug in de subsidieoproep, aanvragen kan tot 28 oktober 2020, 14.00u. Deadline: 28 oktober 2020, 14.00u

Vraagt u hier de subsidieregeling aan.

 

LSH010 nieuwsbrief oktober

LSH010 – interview
TherapySelector: Prof. dr. Schalm ontwikkelt een vervanger van richtlijnen

Deze app kan enorme gezondheidswinst en kostenbesparing opleveren. Binnen één minuut de best passende behandeling kiezen voor een patiënt. Voor alle artsen in Nederland wordt dit in de toekomst mogelijk. Dat is althans de droom van de gerenommeerde leverarts prof. dr. Solko Schalm, onder wiens leiding momenteel in Rotterdam de TherapySelector wordt ontwikkeld.

‘Ik ben misschien een beetje een dromer en idealist, maar als TherapySelector slaagt, kan dat echt enorme impact hebben op de zorg.’ aldus prof. dr. Solko Schalm.

Lees het interview op de website van Life Sciences & Health: interview.

 

LSH010 nieuwsbrief oktober

Rotterdamse start-up draagt bij aan digitale toegankelijkheid

Digitale toegankelijkheid betekent dat iedereen, óók mensen met een beperking, volledig gebruik kan maken van websites, apps en diensten die via het internet worden aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan het online aanvragen van een paspoort, iets kopen in een webwinkel, online vergaderen of een webinar bijwonen. Om ervoor te zorgen dat iédereen online volledig mee kan doen, moet online informatie door iedereen te lezen of te beluisteren zijn. Dit vraagt om technologie en innovatie om dat mogelijk te maken. Deze week bleek dat weer eens tijdens de Week van de Toegankelijkheid. Het Rotterdamse start-upbedrijf SpeakSee heeft geholpen bijeenkomsten toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden met een nieuwe tool: SpeakSee.

Lees het gehele nieuwsartikel hier.

Ter info: het volgende ontbijt zal ook toegankelijk gemaakt worden met behulp van Speaksee. Bent u slechthorend en wilt u hier gebruik van maken? Stuur dan een mail naar info@lifesciencesandhealth010.nl

 

LSH010 nieuwsbrief oktoberLSH010 – interview
Imcomet werkt aan innovatieve kankerbehandeling

Vanuit de Erasmus Incubator in de Rotterdam Science Tower werkt Imcomet in rap tempo aan een revolutionaire manier om (huid)kanker te bestrijden. De start-up voelt zich van alle kanten gesteund door zowel overheid als bedrijfsleven. ‘Ongelofelijk wat je via netwerksessies kunt bereiken.’

Lees het gehele interview hier.

 

Holland US bridge masterclass

Het Holland US bridge programma helpt bedrijven bij de ‘grote oversteek’

Aanmeldingen voor het Holland US bridge masterclass programma zijn geopend! In een serie van 5 masterclasses krijg je inzicht in de stappen die gezet moeten worden voordat je de oversteek naar de US gaat maken. De masterclasses worden gegeven door industry veteranen van o.a. NEA, Excel Ventures, Roche, GE Healthcare, Philips en Pharming Group. Zij eindigen met een pitch wedstrijd waar de winnaar een gepersonaliseerde deepdive en introducties bij relevant netwerk wint. De eerste masterclass is op 12 november en aanmelden kan tot 5 november via Hollandusbridge.

Lees in deze flyer meer over de achtergrond van het programma.

 

LSH010 nieuwsbrief oktober

LSH010 – interview
Aziatisch TCI Biotech wil Europa veroveren vanuit Rotterdam

TCI Biotech is in Azië een gerenommeerd beursgenoteerd bedrijf. Nu wil de original design manufacturer (ODM) van functionele voedingsmiddelen en huidverzorgingsproducten ook Europa veroveren. Het eerste Europese kantoor werd begin 2020 geopend in Rotterdam.

Yin Liu (managing director van TCI Biotech) wil naast de Europese markt graag de lokale, Rotterdamse bedrijven beter leren kennen. ‘We willen zo lokaal mogelijk opereren, dat is cruciaal voor onze mate van succes. Daarbij helpt het enorm dat Rotterdam Partners ons voorziet van ingangen bij de juiste netwerken, bedrijven en contactpersonen. Aan ons de taak om de geboden kansen te benutten. Roll up the sleeves and make it happen!’

Lees het interview hier.

 

LSH010 nieuwsbrief oktober

Kennissessie AI in de zorg, welzijn en gezondheidszorg

AI (Artificial Intelligence) verwijst naar systemen, die intelligent gedrag vertonen door hun omgeving te analyseren en actie ondernemen om specifieke doelen te bereiken. De toename aan data (brandstof), is één van de grootste redenen waarom AI de afgelopen jaren zo in opkomst is binnen het welzijn, de zorg en de gezondheidszorg.

Deha nodigt medewerkers van zorgaanbieders, gemeenten, verzekeraars en kennisinstellingen graag uit voor een kennissessie over AI in de zorg, welzijn en gezondheidszorg op donderdag 15 oktober 2020 van 10:00 tot maximaal 12:00 uur te Delft.

Wil je meer informatie, het programma inzien of jezelf inschrijven? Klik dan hier.

 

LSH010 nieuwsbrief oktober

MEDICA 2020 | NL Health~Holland Lounge

Van 16 t/m 19 november 2020 vindt in de Messe Düsseldorf de MEDICA 2020 plaats. De MEDICA is al jaren wereldwijd dé vakbeurs voor de Life Sciences & Health én medisch-technologische industrie. De MEDICA 2020 is tevens als belangrijkste beurs aangewezen door de Nederlandse Topsector Life Sciences & Health.

De TFHC (Task Force Health Care) organiseert in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en in samenwerking met Health~Holland voor de 10e keer een NL Health~Holland Lounge op de MEDICA. In het licht van de huidige COVID-19 situatie zal er dit jaar een unieke hybride deelname zijn. De lounge zal derhalve een afmeting hebben van 72m². De exacte hal-locatie van de lounge is nog niet bekend.

Wil je meer informatie, het programma inzien of jezelf inschrijven? Klik dan hier.

 

LSH010 nieuwsbrief oktober

Medical Delta investeert € 800.000,- in vier nieuwe living labs

Medical Delta start vier nieuwe living labs. In de living labs werken de Zuid-Hollandse hogescholen die deel uitmaken van Medical Delta samen met zorginstellingen en bedrijven. De living labs hebben ieder € 200.000,- ontvangen van Medical Delta. Zorginstellingen en bedrijven die samen met één van de living labs een project willen doen, kunnen hiervoor gebruik maken van de voucherregeling van het ZorgTech innovatieprogramma.

In de living labs worden kansrijke technologische innovaties in reële omgevingen getest met zorgprofessionals en patiënten. Daardoor ontstaan producten en diensten die beter aansluiten bij de praktijk. Dit versnelt de gang naar de zorg en de implementatie in de uiteindelijke zorgprocessen. De Medical Delta Living Labs vormen daarmee een belangrijke schakel in de innovatieketen.

Lees het gehele nieuwsartikel hier.

 

Agenda

Meer events? Check de agenda op de website!

Nieuws te delen?

We zijn erg benieuwd naar jouw Rotterdamse verhalen! Stuur je nieuws of agenda-items naar info@lifesciencesandhealth010.nl en zorg voor meer zichtbaarheid!

LSH010 nieuwsbrief oktober