In de ochtend van 26 september vond een speciaal internationaal ontbijt plaats. Tijdens het ontbijt kwamen vele gasten van over de hele wereld samen met diverse start ups uit regio Rotterdam, met als gedeelde passie: ‘International Businessmodels in Healthcare’. Het ontbijt, georganiseerd door Life Science & Health 010 (LSH010) in samenwerking met Task Force Healthcare (TFHC), vormde de perfecte aftrap van het World of Healthcare-festival (WoHC) van die dag.

PRESENTATIES

Voor een totaal overzicht van de presentatie klik hier.

International Businessmodels in Healthcare
Professor Hans Severens
Dean of Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM)

LSH010 Pitch I – Momo Medical
Ide Swager
Co-Founder

LSH010 Pitch II – Surguide
Lars Ottevanger
Founder & COO

Launch of the cooperation between BioCheck & Muziek als Medicijn
Patrick van Luijk
Co-Founder

Fryke Wouda Kuipers
Member of the board

Het is officieel een feit, BioCheck en Muziek als Medicijn slaan de handen ineen! De veelbelovende samenwerking werd op 26 september realiteit met de ondertekening van de intentieverklaring.

BioCheck focust zich op het monitoren en verbeteren van het herstelvermogen van mensen met chronische vermoeidheid, burn-out of stressklachten en overspannenheid. Met behulp van e-health, biofeedback en een medisch gevalideerd behandelprogramma brengen zij de eigen belastbaarheid van hun cliënten in kaart met als doel deze te herstellen en verbeteren.
Muziek als Medicijn, een stichting binnen het Erasmus MC, maakt zich hard voor het gebruik van muziek als innovatieve, duurzame behandeling binnen en buiten de gezondheidszorg.

BioCheck en Muziek als Medicijn

Door de koppen bij elkaar te steken en hun kennis te bundelen, helpen de organisaties elkaar om een stapje verder te zetten. Zo kan het onderzoeksteam van Muziek als Medicijn de tools van BioCheck inzetten om het effect van muziek op chirurgische vaardigheden en mentale werkbelasting te meten. Oftewel, we kunnen mooie ontwikkelingen verwachten.

Life Science & Health in Rotterdam
The Economic Perspective
Launch of the cooperation between LSH010 & Task Force Healthcare
Valery Hunnik
Head of the Department of Economic Development
Municipality of Rotterdam

Met een Rotterdamse mentaliteit, namelijk ‘to the point’ brengt Valery Hunnik tijdens haar presentatie een krachtige boodschap over: Rotterdam is a dynamic and economical thriving metropolis, internationally famous as the Gateway to Europe”Valery kaart het belang aan van het samenbrengen van mensen, initiatieven en netwerken om de uitdagingen van de 21steeeuw het hoofd te bieden. De Life Science & Health sector in Rotterdam heeft een stevige basis, maar net als gezondheidsproblemen en oplossingen, strekt de sector verder dan de stadsgrenzen. Samenwerken, dat is het keyword! I believe it’s time to focus on connecting and to reach out internationally”(Valery Hunnik, 2019).

Met deze woorden eindigt Valery haar speech en introduceert ze met Micha van Lin, de directeur van Task Force Health Care, de nieuwe samenwerking tussen LSH010 en TFHC. De eerste vruchten van de samenwerking zijn al geplukt, namelijk het ontbijt van 26 september!

LSH010 PAVILJOEN

Tijdens het ontbijt stond het LSH010 paviljoen weer vol met ambitieuze, inspirerende bedrijven:

BioCheck, Momo Medical, Omnigen, Rotterdam eHealth Agenda, Afasietherapie.nl, Logoclicks, Sensara, Sense Health, YipYip