Nu het steeds beter lukt om de moleculaire gegevens van cellen en weefsels te ontsluiten, schept dat ook direct een nieuwe uitdaging. Want hoe vind je uit die enorme hoeveelheid data de juiste informatie voor onderzoek?

Het wetenschappelijke programma Medical Delta AI for Computational Life Sciences gebruikt AI technieken om biomedische data te ontsluiten, nieuwe kandidaat medicijnen te ontdekken, bijzondere cel afwijkingen of verbanden op te sporen en bruikbare informatie voor onderzoek te vinden. Dit opent nieuwe deuren voor wetenschappelijk onderzoek naar het menselijk lichaam en in het bijzonder de werking en ontwikkeling van nieuwe medicijnen.

De term ‘Computational Life Sciences’ is een combinatie van computer science en life science. Met behulp van AI technieken helpt Computational Life Sciences biologische mechanismen beter te begrijpen en voorspellingen te doen over interacties tussen moleculen en cellen onderling en interacties met medicijnen. Daarmee helpt het gerichter te zoeken naar de moleculen en de genen die interessant zijn voor een bepaald biologisch onderzoek. Het helpt hypotheses scherper te stellen en helpt om op voorhand beter te voorspellen waaruit medicijnen moeten bestaan om goed te werken. Dit opent nieuwe deuren voor onder andere medicijnontwikkeling dat sneller, gerichter en beter kan worden uitgevoerd.

Klik hier om verder te lezen.

Bron: Medical Delta

Datum: 26 februari 2021