Medical Delta start vier nieuwe living labs. In de living labs werken de Zuid-Hollandse hogescholen die deel uitmaken van Medical Delta samen met zorginstellingen en bedrijven. De living labs hebben ieder € 200.000,- ontvangen van Medical Delta. Zorginstellingen en bedrijven die samen met één van de living labs een project willen doen, kunnen hiervoor gebruik maken van de voucherregeling van het ZorgTech innovatieprogramma.

De vier nieuwe Medical Delta Living Labs pakken actuele zorgtechnologische vraagstukken op waarin meer aandacht is voor preventie en zorg dichtbij huis. Ze richten zich bijvoorbeeld op het zo fit mogelijk krijgen en houden van patiënten met kanker of onderzoeken welke e-health toepassingen ouderen helpen om thuis te revalideren.

In de living labs worden kansrijke technologische innovaties in reële omgevingen getest met zorgprofessionals en patiënten. Daardoor ontstaan producten en diensten die beter aansluiten bij de praktijk. Dit versnelt de gang naar de zorg en de implementatie in de uiteindelijke zorgprocessen. De Medical Delta Living Labs vormen daarmee een belangrijke schakel in de innovatieketen. Meer informatie is hier te vinden, de criteria die worden gesteld aan een lab in het innovatieprogramma van ZorgTech zijn hier te vinden.

Bron: Innovation Quarter

Datum: 11 september