Doordat de zorg constant moet reageren op onnodig alarmen, wordt de aandacht die op dat moment gegeven wordt aan een medebewoner verbroken. Dit heeft tot gevolg dat er te weinig aandacht en zorg besteedt kan worden aan de mensen die het echt nodig hebben. Wat als we de onnodige alarmen kunnen uitfilteren en hierdoor meer kwalitatieve tijd overhouden voor de bewoners.

Door te kijken naar de bewoner als individu en hierop de alarmen af te stemmen, kan er veel tijd bespaard worden en krijgt de bewoner zelf meer vrijheid. Dit is ook de kern van de nieuwe Wet Zorg en Dwang, die in 2020 in gaat. Minder valse alarmen en meer vrijheid, te mooi om waar te zijn?

Graag leggen wij u tijdens een vrijblijvend gesprek uit hoe dit mogelijk gemaakt kan worden, wat het in de praktijk gaat betekenen en kijken we met u naar de toekomst.

Wilt u dus meer weten over de ontwikkelingen van de nieuwe Wet Zorg en Dwang waar u en uw familie nu of morgen mee te maken kunnen krijgen en hoe de inzet van zorgtechnologie zoals Sensara hierbij kan helpen? Neem dan nu contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Wilt u gebruik maken van een vrijblijvend gesprek?

Voor vragen en om een vrijblijvend gesprek aan te vragen, kunt u contact opnemen met Reinier Koeleman via 06 18 77 10 44 of sessiezorgendwang@gmail.com.

Bron: Sensara
Datum: 11 juni 2019