Gezonder ouder worden, voldoende schoon water, plasticvrije wateren, voldoende en gezond voedsel, een veilig Nederland om te wonen en te werken. Dat is slechts een kleine greep uit de vele maatschappelijke uitdagingen die vragen om nieuwe transities. En jij, als creatieve professional, kan daar aan bijdragen! Daarvoor kun je gebruikmaken van de MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) regeling. Deze regeling stimuleert het midden- en kleinbedrijf om te innoveren binnen vier missiethema’s.

De MIT-regeling kent drie instrumenten voor het mkb

  • Haalbaarheidsprojecten
    Wil je een haalbaarheidsproject uitvoeren om de technische en economische risico’s in kaart te brengen van een voorgenomen innovatieproject? Zoals een literatuuronderzoek, marktverkenning of industrieel onderzoek? Voor haalbaarheidsonderzoeken die niet langer dan een jaar duren.
  • R&D Samenwerking
    Werk je met andere mkb’ers samen om producten, productieprocessen of diensten te ontwikkelen of vernieuwen?
  • Kennisvouchers
    Gericht op het in contact komen met kennisinstellingen en beter benutten van beschikbare kennis.

De MIT-regeling in 2021

De MIT-regeling is in 2021 gewijzigd ten opzichte van eerdere jaren. In de nieuwe opzet zijn de missiegedreven innovatiethema’s leidend en kunnen alle aanvragen via het regionale loket worden ingediend. De MIT Haalbaarheid wordt naar verwachting midden april 2021 opengesteld en kent een ‘first come, first serve’ principe. Wees er dus snel bij. Naar verwachting zijn de beschikbare middelen kort na openstelling uitgeput.

Klik hier voor meer informatie over de MIT-regeling.

Ondersteunde projecten door RVO

Bekijk hier welke projecten een financiële of ondersteunende bijdrage van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) hebben gekregen.

Rotterdam Biologics is een van de bedrijven die een financiële of ondersteunende bijdrage van de RVO heeft gekregen. Rotterdam Biologics is een medtech bedrijf en ontwikkelt innovatieve, betaalbare en gebruiksvriendelijke medische hulpmiddelen en medicijnen. Het doel is om de weg van producent en patiënt zo kort en efficiënt mogelijk te maken om zo de globale toegankelijkheid van medische producten te vergroten. Als eerste product tracht Rotterdam Biologics een innovatief injectiesysteem op de markt te zetten voor de behandeling van leeftijdsgebonden maculadegeneratie (AMD).

Bron: CLICK NL

Datum: 3 maart 2021