Momo Medical wint na Zuid-Hollandse voorronde ook publieksprijs Nationale Zorginnovatieprijs 2023

Huisartsen van Nederland en Momo Medical zijn uitgeroepen tot de winnaars van de Nationale Zorginnovatieprijs 2023. Momo Medical won vorige maand de door Medical Delta georganiseerde Zuid-Holllandse voorrondeDankzij de meeste stemmen werd nu de publieksprijs ter waarde van €5.000 gewonnen.

Tijdens de uitreiking op het Health Valley Event werd Huisartsen van Nederland door de vakjury uitgeroepen tot winnaar van de vakjuryprijs ter waarde van €10.000. De Nationale Zorginnovatieprijs geeft de meest innovatieve ondernemingen de kans om zichzelf zichtbaar te maken in het Nederlandse zorginnovatielandschap.

Huisartsen van Nederland – winnaar vakjuryprijs

Huisartsen van Nederland biedt via slimme triagesoftware een efficiënt patiëntflow managementsysteem, waarmee triage- en praktijkprocessen geoptimaliseerd kunnen worden. Dit vergroot de toegankelijkheid en kwaliteit van zorg voor de patiënt, terwijl het de werkdruk vermindert en de capaciteit van de praktijk verhoogt.

Charlotte van Sassen, huisarts en oprichter van Huisartsen van Nederland, wist de vakjury te overtuigen van haar innovatieve oplossing. Juryvoorzitter Heleen van Nispen: “Het triagesysteem van Huisartsen van Nederland leidt tot een vervanging en versnelling van een deel van de eerstelijns-werkzaamheden. Tegelijkertijd koestert en combineert het persoonlijk contact.” De innovatie is qua opzet en werkwijze schaalbaar naar andere sectoren. Ook kan het ertoe leiden dat de toegankelijkheid tot de zorg kan worden geborgd.

Momo Medical – winnaar publieksprijs

momo bedsense

De Momo Bedsense App van Momo Medical geeft zorgmedewerkers inzicht in de bewoners in een verpleeghuis, zoals wie er onrustig is of welke bewoner het bed uit is gegaan. De app is gekoppeld aan een bedsensor die onder het matras ligt. Via de app krijgen zorgverleners in één oogopslag een overzicht van alle bewoners en kunnen ze gericht handelen. De voorspellende en live inzichten verlagen de werkdruk en helpen bij persoonsgerichte zorg. Dit resulteert in minder valincidenten en een betere nachtrust voor bewoners.

De Momo BedSense App ging er met de winst van de publieksprijs vandoor. Met 43% van de stemmen was Momo Medical duidelijk de favoriet onder het publiek. Daarna volgden SARA Robotics en de BiB stoel met respectievelijk 17% en 9% van de stemmen.

Lees meer

Datum: 6 april 2023

Bron: Medical Delta