Veel zorgorganisaties zijn druk bezig met de implementatie van zorginnovaties. Vaak bevatten deze innovaties een digitaal aspect. Dit kan een bepaald niveau van digivaardigheid vereisen, waar niet alle medewerkers over beschikken. Deze digivaardigheid is wel essentieel om te zorgen voor een duurzame implementatie. Daarom opent waarschijnlijk eind 2020 een nieuwe subsidie voor het opleiden van digicoaches in zorgorganisaties.

Met de nieuwe subsidie wordt het mogelijk om enkele werknemers door een extern bureau te laten trainen tot digicoach. Zij kunnen vervolgens andere werknemers binnen de organisatie verder helpen met eventuele technologische moeilijkheden.

Volop in ontwikkeling

Zorg voor innoveren heeft van het ministerie van VWS de opdracht gekregen om dit nieuwe subsidieprogramma te ontwikkelen, zodat zorgorganisaties de mogelijkheid krijgen om medewerkers uit de eigen organisatie te trainen tot digicoaches. Momenteel is Zorg voor innoveren nog volop bezig met de ontwikkeling van het nieuwe subsidieprogramma. Verdere informatie en voorwaarden worden later dit jaar gepubliceerd, zodat de eerste ronde naar verwachting eind 2020 kan starten.

Meer informatie over de subsidiemogelijkheden kun je vinden in het nieuwsbericht van Zorg voor innoveren.

Bron: De Juiste Zorg op de Juiste Plek

Datum: 15 september 2020