Nog € 250.000 aan vouchers voor zorgtechnologiebedrijven beschikbaar

Zorgtechnologiebedrijven uit Zuid-Holland kunnen komende maanden nog gebruikmaken van Europese subsidiegelden via Kansen voor West tot het bedrag vergeven is. De vouchers vergoeden tot € 25.000 voor deelname aan een Investor Readiness Programma of tot € 10.000 voor extern advies. Al 25 bedrijven deden inmiddels succesvol een aanvraag. De vouchers zijn bedoeld om bedrijven te helpen hun technologische oplossing versneld toe te passen en op te schalen in de gezondheidszorg. Het innovatieprogramma ZorgTech helpt bedrijven bij deze regeling.

Hoe een voucher ontvangen?

Heb je interesse, dan kun je een aanvraag indienen via het webportaal van Kansen voor West. Vanuit het innovatieprogramma ZorgTech organiseren we iedere maandag een online spreekuur. Bedrijven met vragen over deze regeling kunnen hier op intekenen. Wij kunnen je meer vertellen over welke programma’s er bestaan, je verbinden aan experts en helpen bij het scherp formuleren van je adviesbehoefte. De regeling staat open tot het budget van € 500.000 is besteed en loopt tot uiterlijk 30 juni 2023.

Voor wie is deze regeling?

Deze regeling is voor bedrijven die werken aan technologische oplossingen voor de zorg. Zowel startups als scale-ups die toewerken naar een investering kunnen zich melden. Hierbij ligt de focus op producten en systemen die worden gebruikt voor diagnose, preventie, bewaking, behandeling of verlichting van ziekten. Het gaat vooral om de inzet van vernieuwende technologieën, zoals Artificial Intelligence, robotics, 3D-printing etc.

Lees meer

Bron: Innovation Quarter

Datum: 9 februari 2023