Registreer nu voor het LSH010 ontbijt op donderdag 16 september 2021

Op donderdagochtend 16 september vindt het 3e LSH010 ontbijt van het jaar plaats. Deze keer focussen we op een mooie innovatieve case over Diabeteszorg uit het Rotterdamse ecosysteem: MiGuide!

Datum: donderdag 16 september 2021
Locatie: Online & Rotterdam Science Tower
Tijd plenaire sessie: 8.00 – 9.00
Smart sessies: 09.15 – 10.15
1 op 1 sessies: 16 september & 17 september

MiGuide is in 2017 gestart vanuit de samenwerking tussen TNO en de twee van oorsprong Rotterdamse bedrijven Pexlife en ExpertDoc. De MiGuide app is ontwikkeld voor patiënten met diabetes type 2 en richt zich specifiek op leefstijl en gedragsverandering. Met de app ontvangt de patiënt coaching op het gebied van voeding en beweging om de bloedglucosewaardes te reguleren. Ook kan de patiënt meetwaardes uitwisselen met diens huisarts en/of praktijkondersteuner door de koppeling met het Huisartseninformatiesysteem. MiGuide is daarmee het digitale verlengstuk van de eerste lijn (huisarts en zorggroepen).

Programma LSH010 ontbijt

07.30 – 08.00 – Inloop
08.00 – 08.05 – Welkom
08.05 – 08.30 – MiGuide case met Arjen Huizinga (oprichter, MiGuide), Douwe Jippes (Founder and Managing Partner, Healthy.Capital), Marieke Sikkens – Idenburg (Directeur Zorg, Stichting Gezond op Zuid) en een patiënt.

Arjen Huizinga
Oprichter
MiGuide

Douwe Jippes
Founder and Managing Partner
Healthy.Capital

Foto Marieke Sikkens - Idenburg

Marieke Sikkens – Idenburg
Directeur Zorg
Stichting Gezond op Zuid

08.30 – 08.45 – Nog nader bekend te maken
08.45 -08.55 – LSH010 highlights
08.55 – 09.00 – Wrap up

Na het ontbijt vinden er weer drie smart sessies plaats en uiteraard de 1 op 1 meetings!
09.15 – 10.15 – Smart sessies

Donderdag 16 september en vrijdag 17 september vinden de 1 op 1 meetings plaats.
Na registratie ontvangt u daarvoor een uitnodiging.

button

Meer over MiGuide

Naast gezondheidsvoordelen voor de patiënt streeft MiGuide als blended care oplossing naar werkdruk vermindering bij huisartsen en praktijkondersteuners. Door meer zicht te hebben op de patiënt, kan een praktijk ‘bepalen’ welke patiënten een fysiek consult nodig hebben en welke patiënten op een andere manier kunnen worden geholpen. Daarnaast worden consulten (korter en) efficiënter en waardevoller, want gesprekken zijn onderbouwd met data uit de app én patiënten kunnen hun consult voorbereiden en deze delen met de praktijk. Er kan dus persoonsgerichte zorg worden geleverd en in plaats van een jaarcontrole kan er een jaargesprek plaatsvinden.

MiGuide is gevestigd in Rotterdam en heeft een team van 15 medewerkers die elke dag bezig zijn met het medische platform en de uitrol ervan in Nederland. Alles wordt in-house ontwikkeld, van medische content tot technologie. MiGuide heeft als medisch platform een CE-markering en de benodigde certificaten (ISO27001, ISO9001 en NEN7510) die noodzakelijk zijn voor een medisch platform. MiGuide heeft een uitgebreide tactische en medische adviesraad. Het is ontwikkeld (en blijft zich ontwikkelen) rondom de wensen en met uitgebreide input, van mensen met diabetes en de huidige gebruikers. Dit wordt geborgd middels de patiëntenraad, interviews, een eigen (besloten) Facebook community en klantonderzoeken.