Registreer nu voor het LSH010 ontbijt op donderdag 9 december 2021

button

Wil jij weten hoe je je zorgidee kunt valideren? Kom dan virtueel naar het LSH010 ontbijt op donderdag 9 december! Dit keer met het thema: Hoe valideer ik mijn zorgidee? – Van waardepropositie naar business model. 

Het LSH010 ontbijt vindt virtueel plaats voor de deelnemers, de sprekers presenteren live vanuit de Rotterdam Science Tower!

Datum: donderdag 9 december 2021
Locatie: Virtueel
Tijd plenaire sessie: 8.00 – 9.00

Smart sessies: 09.15 – 10.15
1 op 1 sessies: 9 t/m 17 december

PROGRAMMA LSH010 ONTBIJT

07.45 – 08.00 – VIRTUELE INLOOP
08.00 – 08.05 – WELKOM

Foto Glen
Glen Schrijvers
Moderator

08.05 – 08.30 – Talkshow: VITR Vitaalscan

Moderator Glen Schrijvers gaat – aan de hand van het Business Model Canvas – in gesprek met Suzanne van Pelt & Sofian Oueslati over VITR, een initiatief van SmartVitaal. VITR geeft Rotterdammers door middel van de VITR Vitaalscan inzicht in hun leefstijl en hartrisico en heeft eerder een ZorgTech subsidievoucher ontvangen.

Hiernaast vertellen Marieke Kodde (InnovationQuarter) & Marijke Will-Janssen (Medical Delta) je graag meer over de ZorgTech voucherronde die binnenkort opent. ZorgTech is een gezamenlijk programma van MRDH, InnovationQuarter, Medical Delta, TNO en de provincie Zuid-Holland. Ook behandelen zij de lessons learned van eerdere partijen die een voucher hebben ontvangen.

suzanne
Suzanne van Pelt
Founder
SmartVitaal

Sofian

Sofian Oueslati
Projectmanager
VITR

Foto Marieke
Marieke Kodde
Business developer & programmamanager ZorgTech
InnovationQuarter

Foto marijke
Marijke Will-Janssen
Innovatiemanager
Medical Delta

08.30 – 08.40 – EVEN VOORSTELLEN… NIEUWE MANAGING DIRECTOR VAN MEDICAL DELTA

Tijdens het ontbijt maken we kennis met de nieuwe Managing Director van Medical Delta: David de Glint.

Foto David
David de Glint
Managing Director
Medical Delta

08.40 – 08.50 – Presentatie IDE Group: Opvoedrobot Luna

Opvoedrobot lunaOm gezinnen met kinderen te ondersteunen bij de opvoeding is de opvoedrobot Luna ontwikkeld. Deze robot kan ouders meer eigen regie geven en de kwaliteit van hun gezinsleven verbeteren. Met als win-win dat hierdoor hopelijk de druk op de zorg vermindert. Voor de ontwikkeling van Luna werkt IDE Group samen met Garage2020, verschillende zorgorganisaties zoals ASVZ en Pameijer en natuurlijk met ouders en hun gezinnen. De ontwerpers ontvingen financiële en inhoudelijke support van het ZorgTech-programma.


Renate Boekee – Hulst
Product Developer Medical Devices & Services
IDE Group

Willem
Willem Mees van der Bijl
Director
IDE Group

08.50 -08.55 – LSH010 HIGHLIGHTS
08.55 – 09.00 – WRAP UP

Ook dit keer vinden er na afloop van de plenaire sessie diverse smart sessies plaats en uiteraard de 1 op 1 meetings!

09.15 – 10.15 – SMART SESSIES
1. Breng je business model in kaart en ontdek je kansen

In deze smart sessie nemen Glen Schrijvers en Stefan van der Weide de deelnemers mee door het Business Model Canvas aan de hand van voorbeelden uit de talkshow van VITR en Smart Vitaal. Daarna gaan de deelnemers in 3 iteraties zelfstandig met het business model canvas aan de slag om kansen te ontdekken.

Foto Glen
Glen Schrijvers
Verandermanagement consultant & ondernemer
FOSTER Consulting

Stefan

Stefan van der Weide
Senior (Program) Manager
Schiphol

2. Innovatieprogramma ZorgTech – nieuwe voucherronde geopend!

Veel bedrijven en zorgpartijen die met technologische zorgoplossingen komen, vinden maar moeizaam hun weg naar de markt. Niet alleen financiering is een struikelblok op de weg naar opschaling, ook certificeringsvereisten en het complexe landschap van verzekeraars, overheden, zorgaanbieders en zorgafnemers vormen drempels. En dat is jammer, want de gezondheidszorg staat voor grote uitdagingen. Technologische oplossingen spelen een belangrijke rol bij het verbeteren en betaalbaar houden hiervan. Het innovatieprogramma ZorgTech ondersteunt kansrijke innovaties om de weg naar de gezondheidszorg sneller te laten vinden, o.a. met vouchers en begeleiding. In deze smart sessie vertellen Marieke Kodde (InnovationQuarter) en Marijke Will-Janssen (Medical Delta) meer over dit programma en de criteria waaronder in 2022 opnieuw een voucheraanvraag gedaan kan worden op het thema ‘Gezond oud worden’. IDE groep (Renate Boekee-Hulst en Willem Mees van der Bijl) hebben tweemaal een voucher ontvangen. Zij zullen tijdens de smart sessie de aanwezigen tips geven en learnings delen.

Foto Marieke
Marieke Kodde
Business developer & programmamanager ZorgTech
InnovationQuarter

Foto marijke
Marijke Will-Janssen
Innovatiemanager
Medical Delta


Renate Boekee – Hulst
Product Developer Medical Devices & Services
IDE Group

Willem
Willem Mees van der Bijl
Director
IDE Group

3. Van zorgidee naar succesvolle exploitatie: 10 juridische aandachtspunten

Krijg inzicht in de juridische stappen die je moet zetten om een zorgidee succesvol te exploiteren. Op een luchtige manier krijg je praktische tips vanuit de juridische praktijk. Onder andere over de inrichting van je bedrijf, het beschermen van je (zorg)ideeën, de samenwerking met kennisinstellingen, contracten die je nodig hebt en waar investeerders op letten voor ze kapitaal verstrekken.


Marijn Rooke
Advocaat Privacy en IT-recht
Louwers IP|Technology

Donderdag 9 december en vrijdag 10 december vinden de 1 op 1 meetings plaats. Na registratie ontvangt u daarvoor een uitnodiging.

button

Over het LSH010 ontbijt

Het LSH010 ontbijt stimuleert innovatie en samenwerking in de Rotterdamse life sciences & health-sector. De netwerkbijeenkomst vindt tenminste vier keer per jaar plaats. De presentatie van een succesvolle case, vooraf te initiëren een-op-een-ontmoetingen én een lekker en gezond ontbijt zijn vaste onderdelen van het ontbijt.