Het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft gaat de komende drie jaar kennis uitwisselen met het Chinese ziekenhuis Suzhou Municipal Hospital (SMH). Directeur Carina Hilders heeft tijdens een werkbezoek aan de Chinese stad Suzhou een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Er zijn afspraken gemaakt over samenwerking op het gebied van de toenemende zorgvraag, groei van het aantal kwetsbare ouderen, verbeteren van de kwaliteit van zorg, innovatie en wetenschap, zo maakt de ziekenhuisorganisatie bekend.

Suzhou is een stad met meer dan 14 miljoen inwoners ongeveer 100 km ten westen van Shanghai. Carina Hilders bezocht samen met onder meer Peter Bootsma, attaché voor volksgezondheid, welzijn en sport van de Nederlandse ambassade in China het Municipal Hospital. Omdat China en Nederland kampen met een vergelijkbare vergrijzingsproblematiek, verwachten de twee ziekenhuizen veel van elkaar te kunnen leren.

Lees meer op de website Skipr.nl
Datum: 12 maart 2019

Meer nieuws.

Alle nieuwsberichten
Nieuws

Innovatie in het Kinderhersenlab: ‘Ik kan heus niet je gedachten lezen’

Het net-geopende Kinderhersenlab ademt convergence, de samenwerking tussen de TU Delft, de EUR en het Erasmus MC. Revalidatieartsen komen in het lab samen met industrieel ontwerpers. Neurologen met masterstudenten. Zo komt de technologische vernuftigheid samen met de kennis van de kliniek.

Lees meer
Nieuws

Healthy Funding VI 19 May

Lees meer
banner
Nieuws

LSH010 Nieuwsbrief I Juni 2022

Robotica in de zorg is nog steeds volop in ontwikkeling. Van chirurgische robots die ingezet worden tijdens operaties om de tremor in de handen van de arts te voorkomen (en al helemaal niet meer lijken op ons ‘standaard-idee van een robot) tot humanoïde en androïde robots in zorginstellingen die ingezet worden om eenzame ouderen gezelschap te houden of vergeetachtige patiënten te herinneren aan hun medicatie.

Lees meer