Het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft gaat de komende drie jaar kennis uitwisselen met het Chinese ziekenhuis Suzhou Municipal Hospital (SMH). Directeur Carina Hilders heeft tijdens een werkbezoek aan de Chinese stad Suzhou een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Er zijn afspraken gemaakt over samenwerking op het gebied van de toenemende zorgvraag, groei van het aantal kwetsbare ouderen, verbeteren van de kwaliteit van zorg, innovatie en wetenschap, zo maakt de ziekenhuisorganisatie bekend.

Suzhou is een stad met meer dan 14 miljoen inwoners ongeveer 100 km ten westen van Shanghai. Carina Hilders bezocht samen met onder meer Peter Bootsma, attaché voor volksgezondheid, welzijn en sport van de Nederlandse ambassade in China het Municipal Hospital. Omdat China en Nederland kampen met een vergelijkbare vergrijzingsproblematiek, verwachten de twee ziekenhuizen veel van elkaar te kunnen leren.

Lees meer op de website Skipr.nl
Datum: 12 maart 2019

Meer nieuws.

Alle nieuwsberichten
nieuws

Bestuursvoorzitter Florence vertrekt naar Franciscus

Niels Honig stopt als voorzitter raad van bestuur bij zorgorganisatie Florence. Hij start per 1 februari 2020 als lid raad van bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Lees meer
nieuws

Shaping the future of the Netherlands’ LSH sector

Health~Holland and Invest in Holland-LSH team are honored to invite you to Rotterdam Venture Café: Economic Opportunities and Challenges in Health & Care in the Netherlands on Thursday December 12 2019, 5pm-8pm.

Lees meer
nieuws

Bemachtig een plekje in de Rotterdam Life Sciences & Health straat en breng je organisatie onder de aandacht bij meer dan 800 sleutelspelers in het veld!

Op donderdag 13 februari 2020 vindt de zevende editie van Innovation for Health plaats in De Doelen ICC te Rotterdam. Voor het vierde jaar op rij zal er een Life Sciences & Health 010-stand komen die samen met de stand van Erasmus MC het Rotterdamse medisch & zorgcluster promoot.

Lees meer