Het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft gaat de komende drie jaar kennis uitwisselen met het Chinese ziekenhuis Suzhou Municipal Hospital (SMH). Directeur Carina Hilders heeft tijdens een werkbezoek aan de Chinese stad Suzhou een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Er zijn afspraken gemaakt over samenwerking op het gebied van de toenemende zorgvraag, groei van het aantal kwetsbare ouderen, verbeteren van de kwaliteit van zorg, innovatie en wetenschap, zo maakt de ziekenhuisorganisatie bekend.

Suzhou is een stad met meer dan 14 miljoen inwoners ongeveer 100 km ten westen van Shanghai. Carina Hilders bezocht samen met onder meer Peter Bootsma, attaché voor volksgezondheid, welzijn en sport van de Nederlandse ambassade in China het Municipal Hospital. Omdat China en Nederland kampen met een vergelijkbare vergrijzingsproblematiek, verwachten de twee ziekenhuizen veel van elkaar te kunnen leren.

Lees meer op de website Skipr.nl
Datum: 12 maart 2019

Meer nieuws.

Alle nieuwsberichten
MAASSTAD ZIEKENHUIS SLUIT 2019 AF MET MOOI FINANCIEEL RESULTAAT, MAAR ZORGEN OVER 2020
nieuws

MAASSTAD ZIEKENHUIS SLUIT 2019 AF MET MOOI FINANCIEEL RESULTAAT, MAAR ZORGEN OVER 2020

HET MAASSTAD ZIEKENHUIS HEEFT 2019 AFGESLOTEN MET EEN MOOI FINANCIEEL RESULTAAT. PETER LANGENBACH, VOORZITTER RAAD VAN BESTUUR IS TEVREDEN.

Lees meer
nieuws

EIT DIGITAL SCOUT BESTE EUROPESE DEEP TECH SCALEUPS VIA DE EIT DIGITAL CHALLENGE 2020

EIT Digital, de Europese digitale innovatie organisatie, heeft de 2020 competitie voor dé Europese Challenge voor digitale deep tech scaleups geopend.

Lees meer
nieuws

Thuis gamen en musiceren voor kinderen met een handicap

Kinderen en jongeren met een zware lichamelijke handicap worden door de coronamaatregelen extra hard getroffen. Zo gaat voor hen bijvoorbeeld het thuisisolement langer duren.

Lees meer