De gemeente Rotterdam gaat de administratieve lasten in de wijkzorg, Wmo-zorg voor volwassenen en jeugdzorg verminderen. In het voorjaar houdt de gemeente verschillende schrap- en werksessies met zorgprofessionals, zo schrijft zorgwethouder Sven de Langen (CDA) in een brief aan de gemeenteraad.

Op landelijk niveau wordt er met de campagne (Ont)regel de zorg al langer gewerkt aan het schrappen van overbodige bureaucratie in de zorg. Rotterdam is de eerste gemeente die een soortgelijk initiatief ontplooit. De coalitie van VVD, D66, GroenLinks, PvdA, CDA en ChristenUnie-SGP legde vorig jaar in het coalitieakkoord al vast dat er sessies zouden moeten komen met zorgaanbieders om overbodige registratie en administratie in de zorg aan te pakken. Die nemen niet alleen kostbare tijd in beslag die niet aan de patiënt besteed kan worden, vindt De Langen, maar zetten ook het werkplezier onder druk.

Lees meer

Bron: Skipr

Meer nieuws.

Alle nieuwsberichten

Een nieuwe fase: Life Sciences & Health 010 warm overgedragen aan Rotterdam Square

Na een succesvolle periode van ruim acht jaar is het netwerk Life Sciences & Health 010 toe aan een nieuwe fase, waarin nog meer groei kan worden gerealiseerd. De activiteiten worden in de komende periode warm overgedragen aan Rotterdam Square, de kwartier makende campusorganisatie voor de nieuwe Erasmus MC Health Tech Campus. In dit artikel lees je meer over deze overgang.

Lees meer

Ellen Smit: ‘Met Rotterdam Square doorbouwen op stevige basis van LSH010’

De activiteiten van Life Sciences & Health 010 (LSH010) worden op 22 maart 2023 officieel overgedragen aan Rotterdam Square. Ellen Smit is directeur van deze nieuwe organisatie. ‘Het is voor Rotterdam geweldig dat er een vaste plek komt waar bedrijfsleven, onderzoek en onderwijs elkaar fysiek treffen.’

Lees meer

Momo Medical wint na Zuid-Hollandse voorronde ook publieksprijs Nationale Zorginnovatieprijs 2023

Lees meer