Rotterdam is een sterke speler op het wereldwijde Life Sciences & Health toneel. Niet verwonderlijk, met de aanwezigheid van meer dan 150 LS&H bedrijven, Erasmus MC, het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) en hun samenwerking in de Life Sciences & Health Hub in de Rotterdam Science Tower. In en vanuit Rotterdam worden veel medische innovaties ontwikkeld en wordt belangrijk wetenschappelijk medisch onderzoek uitgevoerd.

Boardroom Magazine

Internationaal aansprekende voorbeelden van medisch onderzoek vanuit Rotterdam zijn de Generation R Next studie (kindergeneeskunde) en de diabetes onderzoeken door Diabeter. De kracht van de LS&H sector en de vele toonaangevende onderzoeken op dit gebied zorgen ervoor dat Rotterdam ook steeds interessanter wordt als locatie voor internationale medische congressen. Een van de aankomende medische congressen in de Maasstad is het internationale ICHOM congres in mei 2019.

Boardroom Magazine, het toonaangevende platform voor associaties, schreef onlangs een interessant artikel over de kracht van de Life Sciences & Health Sector in Rotterdam (vanaf pagina 36) als onderdeel van haar ‘Boardroom Knowledge Series’.

Lees meer

Bron: Rotterdam Partners