Juist in deze crisistijden wil de Gemeente Rotterdam ondernemerschap en innovatie stimuleren. Daar zit ook de kracht van Rotterdam. Hoe blijf je omzet maken als projecten stilvallen of klanten en medewerkers op afstand moeten blijven? Dat is een vraag waar veel ondernemers mee worstelen. Het is juist in deze tijd van groot belang om strategisch te investeren, aan projecten en acquisitie te blijven werken én door te zetten op innovatie. 

Nieuwe economie

De Rotterdamse economie is in transitie. De ‘nieuwe economie’ is sterk in opkomst. Dit biedt kansen voor een duurzame, energiezuinige en innovatieve stad én haven. Met werkgelegenheid en economische betekenis. Daarom werkt de Gemeente Rotterdam aan een optimaal vestigingsklimaat en helpen zij ondernemers die durven te blijven investeren in deze transitie, ook gedurende de crisis. 

Subsidieregeling

Met projecten zet de Gemeente Rotterdam al enkele jaren in op het verbeteren van het vestigingsklimaat en het versterken van de ondernemers die durven te investeren in nieuwe technologieën en diensten. Met dit programma wil de Gemeente Rotterdam nu en voor de aankomende periode, concrete ondersteuning bieden om strategische innovatie activiteiten door te zetten voor Rotterdamse ondernemers! Het voornemen van de Gemeente is om tot 100 Innovatie Vouchers in te zetten in de komende maanden. Deze vouchers zullen worden ingezet op een waarde van maximaal €2.500 per stuk en zullen beschikbaar worden gemaakt voor innovatieve ondernemers (‘Startups en Scale-Ups en Innovatief MKB) die actief zijn in de Gemeente Rotterdam. Deze vouchers zijn beschikbaar om tot 50% van de externe kosten mee te dekken voor strategische trainingen en advies op kansrijke innovatie, zoals concept-ontwikkeling, toegang tot markten en het vinden van kapitaal. 

Denk hierbij bijvoorbeeld aan activiteiten als subsidieaanvragen, octrooi-registraties, certificering, haalbaarheidsstudies, pilots en onderzoeken en advies op dergelijke trajecten. Het gaat dan dus om de kosten van het inhuren van een expert op deze thema’s. 

Lees in deze flyer meer over deze regeling.

Aanmelden kan hier (de link in de flyer is tijdelijk buiten gebruik).

Datum: 9 november