Schrijf je in voor Citylab010! - 3 MILJOEN VOOR GOEDE IDEEËN VAN ROTTERDAMMERS

CityLab010 is op zoek naar innovatieve oplossingen om van Rotterdam een nóg betere, leukere, sterkere stad te maken! Zij investeren in vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Ze investeren in creatieve, maatschappelijke oplossingen. CityLab010 ziet cultuur en ontwerp als innovatiemotor en beoordelen de mate waarin ze bijdragen aan de maatschappelijke opgaven in de stad, zoals hieronder beschreven. Ze hebben maar één doel, om sterker uit de crisis te komen dan we erin gingen.

De bepaling van de maatschappelijke bijdrage van een aanvraag wordt beoordeeld in welke mate een initiatief op een vernieuwende manier bijdraagt aan het sterk uit de Covid19-crisis komen van Rotterdam en betrekking heeft op:

  • Nieuwe toekomstbestendige economie
  • Werkgelegenheid voor kwetsbare groepen
  • De mogelijkheden voor individuele of groepen Rotterdammers om mee te doen aan de Rotterdamse samenleving
  • Het vrij, veilig en prettig kunnen bewegen of verblijven in Rotterdam

Het subsidieplafond is het bedrag dat in 2021 ten hoogste beschikbaar is voor het verstrekken van subsidies. Dit is in totaal € 3.114.000 miljoen.

Meer informatie over CityLab010 en een uitleg over de spelregels voor het aanmelden van initiatieven zijn te vinden op de website van CityLab010. Klik hier om je in te schrijven voor CityLab010 2021, inschrijving is mogelijk vòòr 1 mei 2021.

Online Startevent

Dit jaar staat Citylab010 in het teken van de vraag “hoe komt Rotterdam sterker de crisis door?” CityLab010 is op zoek naar jouw voorstel! Heb jij een idee en wil jij jouw inschrijving een vliegende start geven? Doe dan mee met het online startevent op 30 maart van 19:30 tot 20:30. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Wethouder Vermeij is aanwezig om het nieuwe seizoen officieel te openen. Daarnaast gaan verschillende panelleden, waaronder stadsjurylid Nazanin Hedayati en een oud-initiatiefnemer in gesprek over verschillende onderwerpen. Ook is er ruimte voor vragen aan de CityLab010 coaches en partners!

LSH010 voorbeelden 2020

Voorbeelden van een aantal initiatieven in de Life Sciences and Health sector die een CityLab010 startbudget hebben ontvangen in 2020:

  • TherapySelector: een App die voor Hepatitis-C patiënt specifieke informatie combineert met klinische publicaties met resultaten van behandelingen. LSH010 heeft eerder een interview gehouden en gepubliceerd met Solko Schalm. Lees het LSH010 interview hier.
  • Euronitrile: ontwikkelt met het Erasmus MC en de HR een biodegradeerbare medische wegwerphandschoen. Lees het LSH010 interview hier.

OVER CITYLAB010

CityLab010 is een ondersteuningsprogramma met een jaarlijks budget van ruim 3 miljoen euro voor initiatiefnemers die aan hun droom voor Rotterdam willen werken. Zij bieden je de kans jouw initiatief voor de stad waar te maken. Het programma biedt hulp in de vorm van kennis, coaching en netwerk: je kunt de kennis in de stad benutten voor jouw initiatief en nieuwe samenwerkingen aangaan. Dit maakt van CityLab010 dé energiebron voor de stad van morgen. Voor meer informatie kijk op www.citylab010.nl.

Bron: CityLab010

Datum: 25 maart 2021

Citylab010 logo