Smart Health Tech Center geopend

7 juli 2022is het Smart Health Tech Center (SHTC) geopend. De oprichting van het SHTC is een belangrijk onderdeel van het proces om Erasmus MC het top technische UMC van Nederland te laten worden.

Het Smart Health Tech Center gaat bedrijven (waaronder start-ups en MKB) ondersteuning bieden bij de ontwikkeling en co-creatie van innovatieve medische en gezondheidstechnologie. Tevens gaat SHTC clinici en onderzoekers van Erasmus MC helpen bij hun zoektocht naar geschikte smart health tech partners voor innovaties.

Ontmoet het centrum hier.

SHTC richt zich op de Technology Readiness Levels (TRL) 4-8[1] en wordt het centrale aanspreekpunt voor bedrijven om in contact te komen met de juiste experts en faciliteiten in Erasmus MC.

Bedrijven kunnen contact opnemen met SHTC als zij producten en diensten samen willen testen, valideren, experimenteren of demonstreren.

SHTC zal hiervoor de juiste experts betrekken en er kan desgewenst gebruik gemaakt worden van living lab faciliteiten en real-world environments[2].

De focus ligt met name op producten met betrekking tot kunstmatige intelligentie, robotica, sensoring.Infographic met uitleg over het proces van het smart health tech center

Om er zeker van te zijn dat de producten en diensten daadwerkelijk klinisch relevant zijn, worden alle verzoeken beoordeeld door expertgroepen (communities). Er zijn er zeven:

  • Future Surgery Community
  • Future Radiology Community
  • Future Oncology Community
  • Future Emergency Care Community
  • Future Cardiology Community
  • Future Mental Health Community
  • Future Remote Care Community

Taartdiagram van de klinische applicaties en de administratieve applicaties

SHTC helpt bij contractering en zal coachend optreden tijdens de uitvoering.

De SHTC Liaisons staan klaar om bedrijven en clinici/wetenschappers en de benodigde faciliteiten met elkaar in contact te brengen. Hiervoor is een “fast-track” ingericht.

Een infographic over de werking van de fast-track procedure

[1] TRL 4 – technology validated in lab; TRL 5 – technology validated in relevant environment (industrially relevant environment in the case of key enabling technologies); TRL 6 – technology demonstrated in relevant environment (industrially relevant environment in the case of key enabling technologies); TRL 7 – system prototype demonstration in operational environment; TRL 8 – system complete and qualified (Definition European Commission).

[2] https://media.nesta.org.uk/documents/Testing_innovation_in_the_real_world.pdf

Bron: Erasmus MC

Datum: 8 juli 2022