Nederlands MedTech-bedrijf uit Delft heeft al meer dan € 500.000 opgehaald bij eerste pan-Europese digitale kapitaalwerving op aescuvest.eu

Na het behalen van het initiële financieringsdoel van € 500.000 in december, heeft Surge-on Medical – voortgekomen als start up uit de TU Delft – besloten de campagne uit te breiden om verder kapitaal aan te trekken. De Nederlandse MedTech start-up ontwikkelt en verkoopt revolutionaire chirurgische instrumenten voor minimaal invasieve artroscopie en laparoscopie die volledig bestuurbaar, snel afneembaar en gemakkelijk schoon te maken zijn. CEO Benno Groosman: “We zijn erg blij dat we ons eerste doel hebben bereikt. De opbrengst van de eerste campagnefase stelt ons in staat het CE-keurmerk Klasse I voor de ‘Steerable Punch’ te verkrijgen. Daarmee kunnen we nu beginnen met de grootschalige productie om aan de bestaande vraag van Europese distributeurs te voldoen.” Verder is Surge-on Medical van plan zijn team uit te breiden met speciale focus op het versterken van de wereldwijde verkoopactiviteiten. Commerciële relaties met Europese, Zuid-Koreaanse en Chinese internationale distributeurs en ziekenhuizen worden beschouwd als de belangrijkste factoren voor marktpenetratie. Het bekroonde product trekt ook toenemende belangstelling van distributiepartners in het Verenigd Koninkrijk, Latijns-Amerika en Australië. De verkoop van eerste productdemo-batches in Zuid-Korea en Nederland, hebben al geleid tot pre-marktlanceringsinkomsten.

Nieuw financieringsplatform klaar voor het stimuleren en financieren van innovaties van Europese startups en mkb in de gezondheidszorg door Europese burgers

De start van de campagne voor Surge-on Medical markeert het begin van een nieuwe manier van risicokapitaalfinanciering in Europa. aescuvest.eu is een gezamenlijk initiatief van aescuvest en EIT Health, het door de EU gesteunde gezondheid- en Zorginnovatienetwerk met zo’n 150 partners. Jan-Philipp Beck, CEO van EIT Health: “Het crowdfunding-initiatief groeit snel en we zijn zeer tevreden met het tot nu toe bereikte succes. We zijn verheugd dat veelbelovende Europese ondernemingen nu toegankelijk zijn voor Europeanen om in te investeren, en dat we een rol kunnen spelen bij het verbreden van de beschikbare financieringsmogelijkheden om Europese Zorg innovators te ondersteunen.”

Aescuvest’s CEO Dr. Patrick Pfeffer voegt hieraan toe: “Het passeren van de € 500.000-kapitaalsgrens bewijst zowel de interesse van beleggers in het bedrijfsmodel van Surge-on Medical als de acceptatie van een op een goedgekeurde prospectus gebaseerd beleggingsaanbod met een hoog risico en een hoog opbrengst profiel.” In de openbare campagne, die eind augustus 2019 begon, hebben tot nu toe 77 investeerders gemiddeld € 7.000 bijgedragen aan de succesvolle crowdfunding. Het gaat daarbij om zowel professionele als particuliere beleggers. Familiebedrijven, boetiek-investeringshuizen en business angels zijn goed voor ongeveer twee derde van die investeringen. In de initiatieperiode van aescuvest.eu was het minimale investeringsbedrag € 500, de grootste individuele investering bedroeg € 100.000. Tot dusverre hebben particulieren en bedrijven uit Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk aan de campagne bijgedragen.

Datum: 15 januari 2020