7 oktober 2019 – In de week van 31 september tot 3 oktober hebben 14 MedTech bedrijven gestreden om een felbegeerde plek in de finale van de EIT European Health Catapult 2019. Gedurende dit event is er twee dagen besteed aan het trainen en begeleiden van de start-ups waarna ze op de derde dag hebben gepitcht voor een jury van experts en investeerders. 7 bedrijven zijn geselecteerd voor de finale in Parijs waar ook de finalisten van de andere categorieën (BioTech & Digital Health) aanwezig zullen zijn. SurGuide is een van deze finalisten en is trots om als Rotterdams bedrijf aanwezig te zijn bij dit event.

Lars Ottevanger, co-founder en COO van SurGuide B.V.: “Het was een fantastische ervaring om deel te nemen aan de halve finale. Het European Health Catapult programma is een unieke kans om internationale zichtbaarheid te creëren voor onze innovatie.

SurGuide is een medisch technologiebedrijf dat samenwerkt met specialisten van het Erasmus-universitair Medisch Centrum, RiverD International B.V. en art photonics in de ontwikkeling van een medisch apparaat voor tumor resectie controle.

Het doel van de chirurg is volledige verwijdering van de tumor, inclusief een marge van gezond weefsel. Echter blijkt uit onderzoek dat dit in slechts een klein aantal operaties bereikt wordt. Om de chirurg te ondersteunen, ontwikkeld SurGuide een apparaat dat al tijdens de operatie kan controleren of er voldoende weefsel is weggesneden. Met behulp van deze informatie kan de chirurg extra weefsel weghalen en zo zijn doel behalen.

Ons doel is de kwaliteit van chirurgische zorg verbeteren, om zo de kwaliteit van leven en de prognose van de patiënt te verbeteren” – aldus Lars Ottevanger.

Meer informatie over SurGuide kunt u vinden op www.surguide.nl

European Health Catapult

European Health Catapult (EHC) is een trainingsprogramma/competitie met als doel de ondernemersvaardigheden van de beste Europese start-ups in de health-sector te bevorderen en hen te introduceren binnen Europa’s grootste innovatienetwerk. De startups in de categorieën BioTech, MedTech en Digital Health worden tijdens EHC in contact gebracht met vooraanstaande experts en internationale investeerders. EHC wordt georganiseerd door EIT Health (onderdeel van European Institute of Innovation & Technology) in samenwerking met Health Axis Europe.