Op 1 juni wordt officieel de Digitale Poli van Synaeda gelanceerd.

Contact tussen de behandelaar en patiënt vindt bij de Digitale Poli niet meer plaats in de behandelkamer, maar 100% online via beeldbellen en/of een chatfunctie.

Bob Goeree, directeur van Synaeda: “We zijn continu op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en innovatieve methoden die wij kunnen inzetten om de patiënten steeds beter te voorzien van de juiste zorg. Patiënten willen persoonlijke, toegankelijke en effectieve hulp op het moment dat het nodig is. Dit is waar wij bij Synaeda voor staan”. Synaeda staat met de korte lijnen en complete aanbod bekend als een toonaangevende speler binnen de ambulante specialistische zorg in Friesland. De samenwerking die Synaeda met het Rotterdamse Sense Health is aangegaan om digitale zorg te gaan bieden, sluit dan ook naadloos aan bij deze zoektocht en missie van Synaeda.

Binnen de Digitale Poli wordt gebruik gemaakt van het NiceDay concept. Via het NiceDay concept is contact met je persoonlijke therapeut altijd dichtbij; het stelt een behandelaar in staat om via beeldbellen en chatten intensiever en direct contact met een patiënt te onderhouden. Het NiceDay concept bestaat uit techniek (app voor de patiënt, overzicht voor de behandelaar) en de behandelmethode (werkwijze, psycho-educatie, blogs). De app biedt de patiënt inzicht in zijn/haar gedachten en gedrag. Door het bijhouden van emoties, leefstijlcomponenten en uitdagingen ontdekt hij/zij waar de valkuilen zitten. De patiënt komt eenvoudig en snel in contact met een professional: samen komen ze tot oplossingen; niet pas tijdens de volgende ‘reguliere’ afspraak, maar op het moment en de plaats dat het ertoe doet!

Daarnaast is een van de grote voordelen dat patiënten geholpen kunnen worden in een voor hen veilige omgeving, waardoor zij bijvoorbeeld ook niet meer naar een locatie toe hoeven te reizen. Op deze wijze blijft het voor Synaeda mogelijk om mensen uit de regio Friesland van de juiste zorg te kunnen voorzien

Vanaf 1 juni zal behandeling via de Digitale Poli voor alle patiënten die naar Synaeda verwezen worden voor angststoornissen en depressieve stoornissen tot de mogelijkheden behoren.


Synaeda Psycho Medisch Centrum is een instelling voor Basis,- en Specialistische geestelijke gezondheidszorg. Synaeda is in januari 2008 gestart door drie vrouwelijke psychiaters als kleinschalig behandelcentrum in Leeuwarden. Al snel groeide de praktijk en hebben de psychiaters, psychologen en overige behandelaren vele honderden patiënten behandeld. Synaeda heeft inmiddels naast de digitale poli vestigingen in Leeuwarden, Drachten, Heerenveen, Sneek en Dokkum.

Het NiceDay zorgconcept is ontstaan vanuit een samenwerking tussen PsyQ, specialistische behandeling bij psychische problemen, en Sense Health. Sense Health ontwikkelt software die mensen met mentale problemen helpt antwoord te krijgen op de vragen: “wat is er met mij aan de hand?”, “wat kan ik doen om te herstellen?” en “met wie kan ik contact leggen om mij te helpen?”.

Lees meer over de NiceDay van Sense Health: www.niceday.app

 

Meer nieuws.

Alle nieuwsberichten
Bloemenweide
LSH010 interview

Online Medical Delta Café 'Vergroening van ziekenhuizen - meer denken of meer doen?'

Ziekenhuizen zijn er om ons gezond te maken, maar dragen onbedoeld bij aan schade aan het milieu. Welke stappen moeten de zorg, bedrijven en wetenschap maken om ziekenhuizen nu echt te vergroenen? Is het een kwestie van doen, of moeten we eerst goed in kaart brengen wat echt werkt? In het Interdisciplinary Thesis Lab ‘Sustainable Hospitals’ van Medical Delta en LDE onderzochten masterstudenten vanuit verschillende studierichtingen de mogelijke oplossingen.

Lees meer
Nieuws

Jongeren haalden tijdens de lockdown mentale steun uit app

Een app waarin jongeren challenges doen en dagelijks invullen hoe ze zich voelen, heeft hen geholpen tijdens de lockdown in coronatijd. Bij de helft van de gebruikers steeg na gebruik hun emotioneel welbevinden. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC.

Lees meer
Nieuws

Landelijk nu ook aandacht voor opsporing glaucoom door inzet van AI

Rotterdam, 3 juni – Het Algemeen Dagblad besteedt, na een uitgebreid interview met onze oogarts Hans Lemij, nu ook landelijke aandacht aan de vroegtijdige opsporing van glaucoom door de inzet van artificial intelligence (AI).

Lees meer