Task Force Health Care opent wereldwijd deuren voor Nederlandse LSH-bedrijven

De Task Force Health Care ondersteunt al 25 jaar bedrijven in de life sciences & health sector bij het maken van internationale connecties. Gemeente Rotterdam is partner van de non-profitorganisatie. Dat biedt Rotterdamse bedrijven meer kans om een internationaal netwerk op te bouwen, gezondheidszorgmarkten te verkennen en hun producten of diensten daar aan te bieden.

De internationale gezondheidszorg verbeteren met de inbreng van Nederlandse expertise. Dat is sinds de oprichting in 1996 de missie van Task Force Health Care (TFHC). TFHC is een publiek-privaat platform dat bestaat uit partners uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen, NGO’s, zorgaanbieders en (semi-)overheden. Zij spannen gezamenlijk zich in om de Nederlandse life sciences & health sector te verbinden en de krachten te bundelen, om zo de totale sector internationaal te profileren en te positioneren.

Dat doet TFHC onder meer door mkb-organisaties te adviseren die internationaal willen opschalen. Vaak hikken deze organisaties, evenals startups en scale-ups, aan tegen internationalisering. De stap over de grens wordt vaak ervaren als (te) groot. TFHC laat organisaties op een laagdrempelige manier de kansen van internationalisering zien en helpt bij de uitdagingen. Via onder meer de Holland Health Guide, workshops, trainingen, één-op-ééncoaching wordt de kennis van bedrijven uitgebreid en worden ze klaargestoomd voor internationalisering. Daarnaast organiseert TFHC tientallen handelsmissies per jaar, waarbij bedrijven zich kunnen aansluiten. Ook worden Holland Paviljoens georganiseerd op grote evenementen, zoals vakbeurs Medica.

World of Health Care

World of Health Care

TFHC organiseert niet alleen handelsmissies naar het buitenland, maar nodigt jaarlijks ook interessante partijen uit om naar Nederland te komen. Dit gebeurt tijdens het meerdaagse evenement World of Health Care, dat plaatsvindt in Rotterdam. Beleidsmakers, zorgondernemers, ziekenhuisdirecteuren en andere stakeholders van over de hele wereld – stuk voor stuk mensen met een beslisfunctie in de gezondheidszorg – komen tijdens het evenement bij elkaar om kennis uit te wisselen. Maar ook om te zien wat de Nederlandse én Rotterdamse LSH-sector te bieden heeft.

De editie van 2021 vond eind september digitaal plaats, evenals in 2020. In totaal namen 382 personen deel aan het event, afkomstig van  267 verschillende organisaties en uit 44 verschillende landen. Zij luisterden naar tientallen interessante sprekers, waaronder een groot aantal wetenschappers en artsen van het Erasmus MC. Daarnaast vonden er 316 1-op-1 meetings plaats in het matchmakingplatform.

Gemeente Rotterdam partner TFHC en WOHC

Life Sciences & Health 010 en Gemeente Rotterdam waren ook dit jaar weer hoofdsponsor en partner van World of Health Care. In de Rotterdamse online booth, gehost door Life Sciences & Health 010, gemeente Rotterdam, InnovationQuarter en Rotterdam Partners, konden de deelnemers drie dagen lang netwerken met de internationale zorgbeslissers en met startups en scale-ups uit het Rotterdamse ecosysteem. Zo hebben we veel mensen ontmoet, die we vervolgens hebben kunnen betrekken bij onze Life Sciences & Health 010 community en ons impactvolle LSH010-ecosysteem.

Rotterdam is als enige gemeente in Nederland partner van Task Force Health Care en World of Health Care. Als gemeente ondersteunen we deze initiatieven van harte, omdat ze een uniek internationaal podium vormen om de wetenschappelijke kwaliteiten van het Erasmus MC en de impact van ons LSH010-ecosysteem te laten zien. Het biedt Rotterdamse bedrijven bovendien de kans om hun internationale netwerk op te bouwen, gezondheidszorgmarkten te verkennen en hun producten of diensten daar aan te bieden. En zo een bijdrage te leveren aan de wereldwijde maatschappelijke- en gezondheidsproblemen. De afgelopen jaren hebben meerdere Rotterdamse LSH-bedrijven letterlijk en figuurlijk hun grenzen verlegd, met dank aan Task Force Health Care en het event World of Health Care.

World of Health Care

Onderzoek internationaal ondernemen

Task Force Health Care voert tweejaarlijks het Onderzoek Internationaal Ondernemen uit. Het onderzoek vormt een belangrijke graadmeter voor de internationale activiteiten, ambities en hulpvragen vanuit de LSH-sector. En vormt een belangrijke bron voor belangenbehartiging voor buitenlandbeleid, reisagenda’s van bewindspersonen, ondersteuning en dienstverlening. We roepen LSH-bedrijven uit Rotterdam op om mee te doen aan dit onderzoek. Deelnemen kan via deze link.

Meer weten over de Task Force Health Care? Lees het interview met directeur Micha van Lin op onze website of kijk op www.tfhc.nl.

Datum: 8 november 2021