Pling: appje van een vriendin. ‘Wat vind je van dit online e-health programma?’ We studeerden vroeger samen in Amsterdam. Na onze studietijd verhuisde ze en verloren we elkaar uit het oog. Maar sinds de komst van de mobiele telefoon hebben we weer vaak contact. Misschien voelt ze nu wel dichterbij dan vroeger. Techniek heeft onze vriendschap nieuw leven in geblazen. Ze had een pittig jaar achter de rug. Eerst stierf haar moeder, daarna werd ze zelf geopereerd aan haar hoofd. Beide ervaringen lieten hun sporen achter. Al langer kampt ze nu met angstige gevoelens. Via online hulp wil ze er zelf mee aan de slag.

[…]

WhatsApp bij behandeling

Uit eigen ervaring weet ik dat persoonlijk contact prima kan verlopen via WhatsApp, sms of chatberichten. Oude vriendschappen worden er nieuw leven mee ingeblazen. Miljarden mensen sturen elkaar maandelijks berichtjes via WhatsApp. Waarom zouden social media zoals chat ook niet ingezet kunnen worden in de behandeling? De Digitale Poli van de Parnassia Groep bewijst dat dit kan.

Lees meer

Meer nieuws.

Alle nieuwsberichten
Nieuws

Innovatie in het Kinderhersenlab: ‘Ik kan heus niet je gedachten lezen’

Het net-geopende Kinderhersenlab ademt convergence, de samenwerking tussen de TU Delft, de EUR en het Erasmus MC. Revalidatieartsen komen in het lab samen met industrieel ontwerpers. Neurologen met masterstudenten. Zo komt de technologische vernuftigheid samen met de kennis van de kliniek.

Lees meer
Nieuws

Healthy Funding VI 19 May

Lees meer
banner
Nieuws

LSH010 Nieuwsbrief I Juni 2022

Robotica in de zorg is nog steeds volop in ontwikkeling. Van chirurgische robots die ingezet worden tijdens operaties om de tremor in de handen van de arts te voorkomen (en al helemaal niet meer lijken op ons ‘standaard-idee van een robot) tot humanoïde en androïde robots in zorginstellingen die ingezet worden om eenzame ouderen gezelschap te houden of vergeetachtige patiënten te herinneren aan hun medicatie.

Lees meer