Er is een groeiende behoefte aan menselijke ondersteuning in de ouderenzorgsector. In een tijdperk van digitalisering, bezuinigingen en overwerkte zorgverleners, snakt de zorgsector naar innovatie met een kloppend hart. Zo heeft Thuishulp Rotterdam deze week de Runner Up Zorginnovatieprijs gewonnen van regio Zuid-Holland. Één van de belangrijkste criteria van de Zorginnovatieprijs is toegevoegde waarde voor de cliënt, en toegevoegde waarde voor de zorgverlener. Thuishulp Rotterdam biedt, in samenwerking met Gemeente Rotterdam, flexibele en persoonlijke dienstverlening. Op basis van de behoefte van de cliënt, en de kracht van de dienstverlener.

Wilt u meer weten over Thuishulp Rotterdam? Lees het stuk in de Hillegersberg-Schiebroek Exclusief.

Bron: Telstar

Meer nieuws.

Alle nieuwsberichten

Het invullen van vragenlijsten leidt tot betere zorgervaringen

Rijndam vraagt patiënten vaker voorafgaand, of tijdens het behandeltraject om vragenlijsten in te vullen. Bijvoorbeeld over hun algemene gezondheid of specifieke klachten. Ook worden er metingen afgenomen. Met de uitkomsten kan de revalidatiearts de behandeling afstemmen op de persoonlijke wensen van de patiënt. Daarnaast wil Rijndam met de uitkomstinformatie haar zorgverlening verder verbeteren. Dit noemen we uitkomstgerichte zorg.

Lees meer

Artsen bij hoge werkdruk gebaat bij professionele begeleiding

Medisch specialisten die hoge werkdruk ervaren zijn vooral gebaat bij professionele begeleiding. Ook autonomie en positieve eigenschappen stimuleren de bevlogenheid in het werk. Dat blijkt uit onderzoek van het Challenge & Support-onderzoeksteam van het Erasmus MC en LUMC.

Lees meer

Meld je aan voor de health innovation school Rotterdam

Lees meer