Wetenschappers van de TU Delft zetten dagelijks hun expertise in bij het vinden van duurzame oplossingen voor mondiale problemen. Via het TU Delft | Global Initiative zijn er maar liefst 250 onderzoekers en 500 studenten betrokken bij impactvolle projecten die de wereld voor iedereen een stukje beter maken. Van goedkope weerstations die nauwkeurigere weersvoorspellingen voor Afrikaanse boeren bieden, tot duurzame drijvende huizen in de Filipijnse kustgebieden en betaalbare MRI-scanners op locaties waar er nu nog weinig beschikbaar zijn. Dankzij co-creatie met lokale partners worden veel van deze projecten gerealiseerd.

Uitnodiging TU Delft | Global Initiative Impact Day op 26 november

Op 26 november laten wij u graag zien en ervaren welke impact TU Delft | Global Initiative de afgelopen 5 jaar met haar partners heeft gemaakt. Op deze dag kunt u de huidige projecten ervaren tijdens de interactieve tentoonstelling, maar ook samen met ons naar de toekomst kijken en in discussie gaan hoe we de komende jaren samen met u, uw organisatie en lokale partners nog meer impact kunnen maken.

Programma

Na diverse themagerichte workshops in de ochtend start om 12.30 de interactieve tentoonstelling van TU Delft technologieën. Ga tijdens de ‘walking lunch’ met topwetenschappers in gesprek over hoe we gezamenlijk voor nog meer impact kunnen zorgen. Leer bijvoorbeeld meer over de betaalbare MRI scanner waarmee een waterhoofd bij kinderen in een vroeg stadium gedetecteerd kan worden; of ga in gesprek met een PhD kandidaat die drijvende huizen bouwt voor landen die kampen met overstromingsproblematiek.

Tijdens het plenaire programma is Prinses Abze Djigma uit Burkina Faso, rolmodel voor de allerarmsten uit Burkina Faso, onze keynote speaker. Al jaren onderstreept zij het belang van de informele sector en als initiator en leider van ‘Mama-Light Initiative for Sustainable Energy’ zal zij tijdens de Impact Day spreken over toegang tot duurzame energie voor vrouwen, kinderen en mini-ondernemingen.

Daarnaast delen prof.dr.ir. Tim van der Hagen, Rector Magnificus van de TU Delft en prof.dr.ir. Nick van de Giesen, Voorzitter van het TU Delft Delft Global Initiative hun visie op hoe wetenschap kan bijdragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen en wat de Delftse aanpak hierin is.

REGISTREER NU