Van offline naar online

De plotselinge online omslag vergt een staaltje veerkracht, flexibiliteit en creativiteit van ondernemers. Dat wij er samen de schouders onder zetten blijkt uit het tempo waarmee offline diensten worden getransformeerd naar online diensten. Er wordt gecoacht, overlegd en advies gegeven via Zoom. Afspraken worden ingepland met Calendly. Online samenwerken wordt geïntensiveerd met populaire tools zoals Microsoft Teams, Google Hangouts, Slack, Screencast-o-matic en Trello. Ook de online sales van bedrijven zit middenin een groeicurve. Ondernemers verkopen hun (digitale) producten in gloednieuwe webshops die zijn gemaakt met de WooCommerce plugin van WordPress of gaan de samenwerking aan met bestaande webwinkels. Bovendien is ondernemend Nederland solidair en proberen we elkaar waar mogelijk te helpen met de overstap naar online ondernemen en het omgaan met alle Corona maatregelen. Zo is er bijvoorbeeld een Instagram account @shareyourmagicnow waarin kleine ondernemers elkaar inspireren en helpen met creatieve initiatieven. Ook bieden veel bedrijven hun expertise of producten momenteel kosteloos aan om hulp te bieden bij de online omslag. We laten met elkaar zien dat je samen écht verder komt en dat is iets om trots op te zijn.

Kennisdeling als kans

Deze wereldwijde ‘online groeispurt’ biedt ondernemers de kans om online kennisdeling in hoog tempo te optimaliseren! Misschien is nu de tijd aangebroken om eindelijk een online leerplatform te lanceren voor je bedrijf met de LearnDash plugin van WordPress of ben je van plan om een Instagram training te ontwikkelen voor je klanten. Wellicht grijp je de kans om jouw kennis en expertise online te delen door een webinar te geven via WebinarGeek of doe je dit juist via een livestream in social media. In deze periode waarin een groot deel van het land vertraagt, leer jij misschien wel hoe je jouw eerste podcast kunt bewerken met Audacity of ontwikkel je de skills om nieuwe content te maken met Loom, Canva of Powtoon. De mogelijkheden voor ondernemers om hun unieke kennis en expertise een online podium te geven zijn eindeloos. Dit biedt kansen om als bedrijf te groeien in de online componenten van blended dienstverlening.

Tools voor online ondernemen

Je kunt een beetje verdwaald raken in het oerwoud van digitale mogelijkheden. Superfijn dat er zoveel tools zijn, maar welke passen het best bij wat jij wilt bereiken met je bedrijf? Welke tools zijn het meest gebruiksvriendelijk? Om ondernemers een tijdrovende zoektocht te besparen, maakten wij een overzicht met de handigste tools voor online ondernemen. Sharing is caring! Hopelijk biedt dit overzicht een mooi uitgangspunt om zelf de tools uit te kiezen die het best passen bij de behoeften en doelstellingen van jouw onderneming.

Handige tools voor online ondernemen

Zie hier een handig overzicht voor online ondernemen!

Datum: 20 maart 2020