VERWIJSHULP010

Verwijshulp010 is de coördinatiefunctie voor zorgvragen namens de ConForte partijen in de regio Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk.

Het doel van Verwijshulp010 is het doorstroomproces te verbeteren tussen de eerste lijn, de ziekenhuizen en VVT instellingen met bedden en de GGZ sector, georganiseerd vanuit ConForte. De coördinatiefunctie is bedoeld voor alle niet- medische spoedopnames vanuit de huisartsen en de SEH, ter voorkoming van ziekenhuisopnames en in het kader van de juiste zorg op de juiste plek. Daarnaast Bemiddelt Verwijshulp 010 de patiënten vanuit de ziekenhuizen, die kortdurende zorg nodig hebben in de VVT.

Bekijk de Verwijshulp010 infographic!

AANVRAGEN VOOR KORTDURENDE ZORG VOOR INTRAMURALE GERIATRISCHE REVALIDATIE OF HERSTELZORG

Aanvragen voor kortdurende zorg voor intramurale geriatrische revalidatie of herstel zorg vanuit de ziekenhuizen worden in onze regio bemiddeld door Verwijshulp010, team KortDurende Zorg (KDZ). Om de bemiddeling snel en goed te laten verlopen kent dit team een unieke samenstelling namelijk door bemensing door transferverpleegkundigen uit de ziekenhuizen in de regio en zorgbemiddelaars van de verschillende ConForte zorgaanbieders. Op deze manier bevorderen en intensiveren we de samenwerking, spreken we steeds vaker dezelfde taal en expertise wat de bemiddeling van patiënt naar het juiste zorgprogramma ten goede komt.

De aanvragen kunnen via Point verzonden worden naar de Point postbus coördinatiepunt Kortdurende Zorg. Het team beoordeelt vervolgens de informatie en middels triage wordt het juiste zorgprogramma vastgesteld. Bij complexe zorgvragen kan een Specialist Ouderenzorg geconsulteerd worden. Nadat de triage is afgerond wordt bij een positief besluit een passende plaats voor de patiënt gezocht bij een van de VVT aanbieders die kortdurende zorg bedden beschikbaar hebben.

Bron: Conforte

Datum: 19 januari 2023