Virtueel LSH010 Ontbijt: 11 juni 2020

illustratie ten behoeve van virtueelontbijt

Innovatie in Rotterdam door Corona – het thema van het allereerste digitale LSH010 ontbijt. Met een virtuele opkomst van 170+ deelnemers. Tientallen ontbijtjes werden door heel Nederland bezorgd, want iedere tiende aanmelding ontving een lekker en gezond 010-ontbijtje!

Het LSH010 team was deze vroege ochtend aanwezig bij Alphatron Medical Systems – de thuisbasis van  keynote speaker Harald Verloop. Vanuit het prachtige pand vlakbij ons eigen Rotterdamse vliegveld werden het plenaire programma en de smart sessies verzorgd. Het plenaire programma werd verzorgd door Yvonne Nesselaar als moderator en Maaike van Zuilen als co-host. 

Van ZINNOVATIE tot de lancering van een echt Rotterdamse spatbril

Corona Crisis dwingt tot ExNovatie
Harald Verloop
CEO bij Alphatron Medical

Het Rotterdamse Alphatron Medical levert het portaal waarmee alle ziekenhuizen in Nederland komende zomer al veilig en snel radiobeelden en -verslagen online kunnen uitwisselen. Weet u hoeveel DVD’s met patiënteninformatie er jaarlijks tussen ziekenhuizen wordt uitgewisseld? We vroegen het ook onze 170+ deelnemers! De antwoorden uit de poll: 

    • 1.000 DVD’s – 3%
    • 5.000 DVD’s – 27%
    • 500.000 DVD’s – 70%

Harald Verloop leerde ons ook een nieuw woord: ZINNOVATIE! “Noemen we een DVD vervangen nu innovatie of  exnovatie? Ik zou het willen noemen: een zinnige innovatie – zinnovatie! Een vorm van Rotterdams innoveren, niet lullen maar poetsen. Make It Happen!”

Jubileum – de uitreiking van de 5e Nationale Zorginnovatieprijs
Uitgereikt door Stephanie van Oorschot en digitaal door Carmen van Vilsteren 

Tijdens het LSH010 ontbijt werd de 5e Nationale Zorginnovatieprijs van Health~Holland gekozen. De tien regionale winnaars van de Zorginnovatieprijs streden om de Nationale Zorginnovatieprijs 2020. Aan de hand van een vooraf ingestuurde videopitch, koos de jury bestaande uit Carmen van Vilsteren (Life Science & Health), Cindy Hobert (OZOverbindzorg), Harry Kotey (Maasstad Ziekenhuis) en Joep Welschen (KplusV), gedurende het ontbijt een winnaar. 

TrueSim ontving de vakjuryprijs en de publieksprijs ging naar Wolk HeupairbagBenieuwd naar alle tien de deelnemers? Kijk de tien ingestuurde pitches terug via:

Wat is er allemaal gebeurt in 010 de afgelopen tijd?

LSH010 highlights met Caroline Giezeman

Met de allernieuwste spatbril van Spark innovation en design op, stelde Caroline Giezeman, projectmanager LSH010 van de gemeente Rotterdam,  ons voor aan de nieuwste members van de LSH010 Community: 

  • Wheelair: een med-techbedrijf dat revolutionaire koelingssystemen voor rolstoelen maakt. 
  • TCI Biotech Netherlands: een global Original design manufacturer van functionele voedingsmiddelen en huidverzorgingsproducten. 

Wat betreft de mooie Spatbril die Caroline droeg: die werd op verzoek van CLICKNL en het ministerie van Financiën ontwikkeld door Spark design & innovation, De komende weken zal het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) 100.000 spatbrillen in ontvangst nemen. De nieuwe brillen beschermen medisch en verzorgend personeel tegen corona besmettingen via de ogen.

SMART SESSIES

Ook na afloop van  dit ontbijt werden meerdere smart sessie georganiseerd. Ieder in een eigen virtuele omgeving met eigen LSH010 host!

Smart sessie 1: eHealth in Rotterdam
Jan PonsRotterdam eHealth Agenda
Marten SchalkIJsselland ziekenhuis
Erik van der VeenFranciscus ziekenhuis 

Smart sessie 1 werd geleid door Jan Pons, die het gesprek aan ging met Marten Schalk en Erik van der Veen. De smart sessie leidde tot een interessante conversatie tussen de drie heren, waarin ook scherpe vragen van de deelnemers aan bod kwamen: Hebben jullie een e-health oplossing ingezet tijdens Corona? Belangrijkste lessons learned? 

Smart sessie 2: NTA 7516: de nieuwe norm voor veilig mailen en chatten in de zorg
Anamika Wilbrink
Matthijs Gardien
Ploum

Smart sessie 3: Hoe kan zorgtechnologie bijdragen om mensen zo lang mogelijk veilig en comfortabel thuis te laten wonen?
Arjan van der Weijde
Thuisleefgids

Een actueel vraagstuk, waarbij fysieke ondersteuning aan kwetsbare familieleden en vrienden zeer lastig is. Arjan van der Weijde, Business Developer verbonden aan Thuisleefgids, gaf in deze sessie uitleg over de Thuisleefwijzer. het digitale adviesinstrument voor professionals van gemeenten en zorgorganisaties. 

Smart sessie 4: De life cycle van een medisch hulpmiddel
Daniëlle Radder
Jørgen Simons
Kim Mulder
Leijnse Artz

Een juridische quick scan van de gehele life cycle: alles over R&D, market access en toepassing van medische hulpmiddelen. 

NEXT EVENTS

Virtueel of in real life, met als thema: VR in de zorg. Interesse? Houd onze site in de gaten voor de nieuwste updates: 

Datum: 16 juni 2020