Voorrang voor zorgpersoneel (in opleiding) voor een huurwoning

Rotterdam heeft een tekort aan mensen in de zorg, politieagenten en leraren. Wie in Rotterdam in een van deze beroepen werkt of wil werken, kan in aanmerking komen voor voorrang op een huurwoning in de stad.

Zo willen we het voor deze groepen makkelijker maken om voor Rotterdam te kiezen. In vier proefprojecten met huurwoningen met verschillende huurprijzen kijken we of dit te realiseren is. Om in aanmerking te komen voor deze regeling gelden een aantal voorwaarden. Ook studenten van een opleiding voor één van deze beroepen kunnen in aanmerking komen.

De vier pilots

Om dit plan te realiseren zijn vier pilots gestart:

  1. Woningbouwcorporatie Woonstad biedt in Bloemhof en Hillesluis en vanaf 1 september 2021 ook in straten in andere wijken sociale huurwoningen (huur tot 752 euro) aan met voorrang voor zorgverleners, leraren en politieagenten. Deze woningen vindt u via advertenties op Woonnet Rijnmond.
  2. Woningbouwcorporatie Havensteder biedt in Lombardijen woningen aan in de vrije sector (huur boven 752 euro) met voorrang voor zorgverleners, leraren en politieagenten. Deze woningen verschijnen op Woonnet Rijnmond.
  3. Stadswonen Rotterdam stelt vanaf juli 2020 kamers beschikbaar voor mbo-, hbo- en wo-studenten aan een opleiding voor de zorg, het onderwijs of de politieacademie. Aanmelding voor deze kamers loopt via de decanen/coördinatoren van de onderwijsinstelling.
  4. Vanaf begin 2022 komen in Rotterdam nieuwbouwwoningen beschikbaar. Als pilot wordt in bepaalde projecten een deel van de woningen met voorrang toegewezen aan leraren, zorgverleners en politieagenten. De voorrang geldt bijvoorbeeld voor het nieuwbouwproject Our Domain. Dit is een nieuwbouwproject in hartje Rotterdam voor studenten en young professionals tot 28 jaar. Dit appartementencomplex telt 612 studio’s en 2- kamerappartementen, variërend van circa 20 m2 tot ruim 50 m2. Huurprijzen variëren van 590 tot circa 1.000 euro (exclusief servicekosten). Check ook de digitale Nederlandstalige flyer over Our Domain.

Kijk voor meer informatie en een aantal veel gestelde vragen & antwoorden op www.rotterdam.nl/maatschappelijkeberoepen

Bron: DeRotterdamseZorg
Datum: 1 juli 2021