Tot 30 juni konden zorgorganisaties en technologiebedrijven voor de derde maal een voucher aanvragen bij het innovatieprogramma ZorgTech. Het was de eerste keer dat specifiek gefocust werd op oplossingen voor het sociaal domein. Tien projectconsortia dienden succesvol een aanvraag in. In ieder consortium werken minimaal één zorgorganisatie, technologiebedrijf en gemeente samen. Uiterlijk 21 juli horen de consortia of zij subsidie krijgen. De focus op een gezamenlijke uitdaging leidde tot dusdanige resultaten dat dit een belangrijk uitgangspunt wordt in het vervolgprogramma.

Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH) maakte vorig jaar bekend extra geld vrij te maken voor innovatieprogramma ZorgTech. Vanwege veelvuldig gehoorde problemen bij gemeenten waar corona nog eens een schepje bovenop deed, werd een voucherronde enkel voor het sociaal domein opgezet.

De focus op het sociaal domein resulteerde in minder aanvragen dan de eerdere voucherrondes; maar de doelgroepen en oplossingen liggen dichterbij elkaar. Dit maakt het makkelijker om verbindingen te leggen en structurele oplossingen te vinden. Daarnaast maakt de gezamenlijke focus het voor gemeenten makkelijker om samen te leren en innoveren.

Lees hier verder

Bron: Innovation Quarter
Datum: 15 juli 2021