De vriendenstichting van Rijndam Revalidatie bestaat deze maand één jaar en heeft dit woensdag 23 januari gevierd met een feestelijke lancering van een eigen website. De lancering vond plaats tijdens de Rotterdamse E-health Safari bij Rijndam Revalidatie. Twee patiënten van Rijndam hebben samen met Ellen Perik, Ontwikkelmanager Life Sciences & Health 010 bij de Gemeente Rotterdam, de website met een druk op de rode knop geopend.

Twee patiënten, Kyan en Anthony hebben een prominente rol op de nieuwe website van Vrienden van Rijndam. Kyan is al sinds de oprichting hét gezicht van de stichting en de 19-jarige Anthony vindt het belangrijk zijn ervaringen na zijn herseninfarct om te zetten in een positieve boodschap. “Door het delen van mijn verhaal hoop ik mensen te raken en te motiveren. Het is belangrijk dat mensen weten, dat net dat beetje extra écht het verschil kan maken in het revalidatieproces.”

Vriendenvanrijndam.nl

Het doel van vriendenstichting is om de wensen van patiënten van Rijndam Revalidatie te realiseren. Je leest op de website alles over deze wensen, waarom deze belangrijk zijn voor de patiënten en hoe je kunt bijdragen. Mendy Verburg, fondsenwerver van de stichting licht toe: “Bedrijven en particulieren kunnen zelf een actiepagina starten, direct geld overmaken, een specifieke wens sponsoren of een donatie in natura doen.”

Wensen

Op de verlanglijst voor 2019 staan o.a. meer speelmogelijkheden in de wachtkamers voor kinderen van alle leeftijden en de faciliteiten om zowel buiten als binnen te kunnen sporten. Een tweede zorgrobot en speciale weegschalen voor oncologische patiënten zijn voorbeelden van wensen die al uitgekomen zijn. Deze wensen kunnen niet gerealiseerd worden uit het reguliere zorgbudget van Rijndam Revalidatie.

Eén jaar oud

Vrienden van Rijndam investeert in innovatieve revalidatie en in een aangenaam en comfortabel verblijf van patiënten Rijndam Revalidatie. Een jaar geleden is de vriendenstichting gestart om wensen van patiënten uit te laten komen.

www.vriendenvanrijndam.nl