De maatregelen die vanwege het coronavirus worden genomen, drukken een grote stempel op ons dagelijks leven. Iedereen die thuis kan blijven doet dat ook. Maar hoe zorgen we er samen voor dat behandelingen voor depressie, angst en andere klachten ook in deze tijd door kunnen gaan? Het Rotterdamse bedrijf NiceDay stelt haar platform open voor behandelaars van alle samenwerkingspartners. 

De afspraak met de psycholoog op locatie kan voorlopig in de meeste gevallen niet door gaan. Bob Goeree, Directeur Synaeda, een Friese GGZ instelling, licht toe: “Synaeda anticipeert hierop door cliënten actief toe te leiden naar andere vormen van behandeling, zodat deze doorgang kan vinden.” Als voorloper op dit gebied bood Synaeda al online behandelingen aan, nu gaat een groot deel van de behandelaars werken met NiceDay. “Dit stelt ons in staat om zorg te blijven bieden aan cliënten die dit, ook juist nu, hard nodig hebben.”

Naast videobellen biedt NiceDay voor zowel behandelaar als cliënt verschillende functionaliteiten en educatie aan. Zo kan de cliënt eenvoudig een dagboek en stappenteller bijhouden, een relevant artikel lezen, G-schema’s invullen of de stemming registreren. De behandelaar heeft via het NiceDay portaal direct toegang tot deze gegevens en kan de cliënt direct ondersteunen, mocht dit nodig zijn.

Eén van de grootste uitdagingen voor GGZ instellingen is het organiseren van de overgang naar online op korte termijn. NiceDay ondersteunt hierin volledig, zo heeft NiceDay een team klaarstaan om vragen snel en persoonlijk af te handelen. “Wanneer er iets niet duidelijk is of wanneer er iets niet lijkt te werken worden vragen snel en helder beantwoord.”

Synaeda is in drie weken tijd met 100 medewerkers volledig online: “Dit houdt in dat we een groeifactor van meer dan 10 hebben gehaald. Bij Synaeda streven wij ernaar om ook na de Corona crisis met een groot deel van de behandelaars online te blijven, zodat ook zij een breder pallet aan behandelopties hebben”.

NiceDay werkt hard aan de opschaling, dagelijks worden er 200-300 nieuwe behandelaren aangehaakt waardoor het voor medewerkers van diverse zorgbedrijven mogelijk wordt te werken vanuit het online platform. Zo kunnen zij in deze uitzonderlijke situatie via een beveiligde omgeving cliënten op afstand helpen.

Goeree benadrukt: “Juist door al onze behandelaars met NiceDay te laten starten kunnen wij de zorg continueren. Nieuwe patiënten kunnen dus ook in deze tijd nog steeds naar ons verwezen worden. Zo zorgen we er samen voor dat de druk op de crisisteams niet hoger oploopt. We zijn oprecht trots dat we op deze manier cliënten de mogelijkheid bieden hun behandeling te starten of voort te zetten!”.

Bron: Nice Day
Datum: 8 april 2020