Oproep om bij te springen in de zorg

Studenten die nu een zorg of welzijn opleiding volgen worden opgeroepen om bij te springen in de zorg. De personeelstekorten in de zorg blijven in aanloop naar de mogelijke derde coronagolf groot. De inzet van (oud)zorgstudenten is hard nodig om ook deze periode goed te doorstaan. De studenten kunnen met hun opgedane kennis de zorg vooruit helpen in de coronacrisis en zich aanmelden voor een betaalde bijbaan in de zorg.

Landelijk initiatief Extra handen voor de zorg

Het landelijk initiatief Extra handen voor de zorg verbindt mensen die willen helpen tijdens de coronacrisis aan zorgorganisaties. De vraag naar zorgprofessionals blijft groot. Zij zijn echter bijna allemaal aan de slag in de zorg. Daarom gaat Extra handen voor de zorg nu actief op zoek naar een belangrijke groep bijna-zorgprofessionals; de medisch studenten.

Tweede-, derde-, en vierdejaars studenten die een mbo, hbo of universitaire opleiding volgen in zorg of welzijn worden opgeroepen om hun opgedane kennis in te zetten in de zorg. Na aanmelding worden zij afhankelijk van de vraag in een organisatie gematcht op basis van hun opleiding, kennis en beschikbaarheid.

Landelijke campagne roept zorgstudenten op voor bijbaan in de zorg

Donderdag 18 februari is een online campagne gestart gericht op deze groep studenten. Studenten die een opleiding volgen tot verzorgenden, verpleegkundige, behandelaar of arts kunnen ook in onze zorgorganisatie de zorgprofessionals ondersteunen. Wij steunen deze campagne en onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om medisch studenten in te zetten! Dus medisch studenten meld je alvast aan op www.extrahandenvoordezorg.nl en wie weet tot snel!

Bron: Extra handen voor de zorg

Datum: 18 February 2021