Over LS&H.

Click here for English version

In Rotterdam zijn meer dan 400 Life Sciences & Health bedrijven en (zorg)organisaties gevestigd. Wist u dat we daarmee een markt aandeel van 10% in Nederland hebben en één van de meest toonaangevende Life Sciences & Health netwerken zijn van heel Nederland?

De sector Life Sciences & Health is belangrijk voor Rotterdam. Voor onze inwoners en voor onze bedrijven. Maar wat verstaan we onder Life Sciences en Health? En hoe ziet het Rotterdamse netwerk eruit? Lees meer over deze mooie sector en Rotterdamse netwerk LSH010.

Rotterdam, een gezonde thuisbasis voor 400+ Life Sciences & Health bedrijven en organisaties.

 • Wat is Life Sciences and Health?

  Hoe kunnen we ons leven nog beter maken met behulp van medicatie, technologie en preventie? Die vraag staat centraal in de LS&H sector. Dit maakt Life Sciences & Health een heel breed onderwerp waar veel onder past.

  Om ons op een gezonde toekomst voor te bereiden hebben we slimme oplossingen nodig van bedrijven, organisaties en instellingen. Professionals in deze sector houden zich bezig met een grote variatie aan onderwerpen. Biotech, pharma, medtech en eHealth zijn herkenbare thema’s voor professionals. Of je nou werkt aan het ontwikkelen van een nieuw medicijn. Of een handig programma hebt gemaakt om ouderen langer thuis te laten wonen. Beiden horen thuis in de Life Sciences & Health sector. Data, robotica en domotica lopen als een rode draad door alle innovaties in de sector.

 • Life Sciences and Health in Rotterdam

  In Rotterdam zijn meer dan 400 Life Sciences & Health bedrijven en (zorg)organisaties gevestigd. Wist u dat we een markt aandeel van 10% in Nederland hebben en één van de meest toonaangevende Life Sciences & Health netwerken zijn van heel Nederland?

  Naast deze  groep van bedrijven en organisaties die zich echt alleen maar op Life Sciences & Health richten, is er uiteraard ook een zeer groot netwerk van ICT-organisaties, werkgelegenheidsadviseurs en bijvoorbeeld ontwerpbureaus die deze sector mede vormgeven en ontwikkelen. De Life Sciences & Health sector is dan ook niet alleen één van de grootste werkgevers van de stad, maar ook één van de belangrijkste economische sectoren voor de regio Rotterdam.

  Sterke sector in Nederland

  Het Rotterdamse Life Sciences & Health netwerk maakt deel uit van een breder netwerk. De Life Sciences & Health sector is een van de negen topsectoren in Nederland. Het begrip ‘topsector’ komt van het Ministerie van Economische Zaken. Nederland doet mee in de wereldtop van Life Sciences & Health. Life Sciences & Health verdiende het stempel ‘topsector’ vanwege de hoge arbeidsproductiviteit, export en R&D investeringen. Als Nederland een toppositie wil behouden is het belangrijk om de sector te blijven ontwikkelen.

  Rotterdam heeft een sterke positie in het Nederlandse LS&H landschap. Het Erasmus MC is een van de toonaangevende universitaire medische centra in Europa. Naast het Erasmus MC omvat de Rotterdamse medische sector hoogwaardige ondernemers- en researchfaciliteiten als de Rotterdam Science Tower met de Life Science & Health Hub, het LabHotel en de Zorgboulevard. De aanwezigheid van deze faciliteiten maakt Rotterdam een aantrekkelijke stad voor bedrijven.

  In de regio maakt Rotterdam deel uit van de Medical Delta. Een medisch-technologische samenwerking van Erasmus Universiteit Rotterdam,  Erasmus MC, Universiteit Leiden,  TU Delft en het Leids Universitair Medisch Centrum. Aangevuld met overheden, science parks en zo’n 150 bedrijven. Medical Delta is het grootste cluster van life sciences bedrijven in Nederland.

 • Wat is LS&H010?

  LS&H010 is een initiatief van de gemeente Rotterdam. Met LS&H010 verenigt de gemeente bedrijven, organisaties en instellingen in de economisch sterke Life Sciences & Health sector in Rotterdam. Dit doen we door:

  • Een (internationaal) podium te bieden aan Rotterdamse bedrijven
  • Het samenbrengen van partijen, zowel online als offline
  • Kennis te delen en samen te werken aan grote opgaven en innovaties
  • Ondersteuning te bieden aan startende en groeiende bedrijven

  Om dit voor elkaar te krijgen werken we intensief samen met verschillende partners in Rotterdam. Wil jij ook bijdragen aan dit netwerk? Laat het ons weten en mail naar info@lifesciencesandhealth010.nl.

   

Deze website is de etalage van de Rotterdamse LS&H sector. Welke toonaangevende onderzoeken en innovaties komen van Rotterdamse bodem? Voor welke specialismen kun je in de Rotterdamse regio terecht? Hoe helpen we hier start-ups en scale-ups verder? Via dit kanaal is het nog makkelijker om elkaar te vinden en zaken te doen.

En wie zijn ‘we’? We zijn alle partijen die zich betrokken voelen bij het innovatieve ecosysteem van de Rotterdamse LS&H sector: bedrijven, kennisinstituten, opleidings- en onderzoeksinstellingen, medische centra of zorgaanbieders, netwerkorganisaties, financierders en fondsbeheerders die willen investeren in LS&H innovatie. En niet te vergeten de inwoners van Rotterdam. Ga jij de samenwerking aan?

Meer weten over de LSH community? LSH community
Een LSH event organiseren in 010 of ben je op zoek naar een kantoor in Rotterdam? Denk dan eens aan de Life Sciences & Health Hub

Neem contact met ons op.

Voor meer informatie over Life Sciences & Health010 kun je contact opnemen met:

Jeannette Leete, projectmanager Life Sciences & Health, gemeente Rotterdam. j.leete@rotterdam.nl

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.